Vad är Tissue Expansion?

October 19

Tissue expansion är en teknik som används för att uppmuntra kroppen att växa ny hud för användning i rekonstruktiv kirurgi. Det finns ett antal fördelar med vävnadsexpansion, inklusive reducerad risk för transplantatavstötning, tillsammans med bättre färg och hårväxt matchning. Den främsta nackdelen är att förfarandet kräver skapandet av en synlig bula och patienten kan få vänta flera månader innan rekonstruktiv kirurgi kan utföras. Detta görs genom en plastikkirurg och kommer att kräva en initial kirurgi, uppföljning utnämningar, och en rekonstruktiv kirurgi.

I den ursprungliga vävnadsexpansion förfarande, för kirurgen in en uppblåsbar ballong under huden. Ballongen är placerad vid eller nära det område som är riktat för rekonstruktiv kirurgi, såsom under en mastektomi för en bröstcancerpatient, eller i hårbotten för en patient som har förlorat en del av hårbotten för att brännskador. Patienten kan ges lokala eller narkos för proceduren.

Under en serie av uppföljande möten, kommer vatten att injiceras i ballongen. Som ballong sväller, sätter det trycket på huden, att främja tillväxten av nya hudceller. I huvudsak, är patienten växer en hudtransplantation. När tillräckligt hud har odlats, kan kirurgen schemalägga en rekonstruktiv kirurgi. Ballongen kommer att tas bort och huden kommer att användas för att ersätta skadade eller saknas hud. I fallet med en operation som bröstrekonstruktion efter mastektomi, kommer den expanderade huden användas för att skapa ett nytt bröst med ett permanent implantat bröst för att hjälpa bröstet hålla sin form.

Alla operationer bär vissa risker. Med vävnadsexpansion, är det möjligt att uppleva inflammation eller infektion runt ballongen, särskilt under de första veckorna. I vissa fall ballongen spricker. Den sterila saltlösning inuti kommer att absorberas av kroppen, men en annan operation kommer att behövas för att ta bort ballongen och sätt in en ny.

Använda hud vuxit med en vävnadsexpansion teknik kan leda till bättre rekonstruktiv kirurgi utfall. Huden odlas på patientens kropp kommer närmare matcha huden runt operationsområdet, vilket gör återuppbyggnaden mindre synliga efter läkning. Dessutom kommer den nyligen vuxit huden kunna producera hår för att matcha den omgivande huden, vilket gör att smälta in mer naturligt. Förmågan att växa hår kan vara särskilt viktigt för rekonstruktiv kirurgi på hårbotten.

Den huvudsakliga nackdelen med vävnadsexpansion är att patienten kommer att behöva gå runt i flera månader med en silikonballong full av vatten under huden. För en mastektomi patienten, kan detta inte vara ett problem, eftersom ballongen kommer efterlikna naturliga formen av bröstet och göra mastektomi mindre synliga. För någon som genomgår vävnadsexpansion på en plats som ansiktet eller armen, kan ballongen locka negativ uppmärksamhet.

  • Använda hud vuxit med en vävnadsexpansion teknik kan leda till bättre rekonstruktiv kirurgi utfall.
  • I den ursprungliga vävnadsexpansion förfarande, för kirurgen in en uppblåsbar ballong under huden.