Single-Föräldraskap Challenge: Att handskas med fd In-Laws

October 18

När du skilde din man, fick du skilja sig från sin familj, också? Om din fru gick bort, vill du ha en relation med sin familj? Eller är du villig att acceptera sina gåvor av kärlek, stöd och ekonomisk hjälp på grund av deras förhållande till dina barn?

Att upprätthålla kontakten skapar stabilitet

Morföräldrar och andra familjemedlemmar kan vara intuitivt när det gäller att inse att barnen behöver deras känslomässigt stöd och känsla av tillhörighet det stödet kan medföra. Dock kan mor- och farföräldrar och andra släktingar inte alltid vara på samma sida när det gäller skilsmässa. Till att börja med kan de inte tror på skilsmässa. För det andra, de är ditt ex familj och deras lojalitet är förmodligen med honom (eller henne). Det bästa råd är att hålla inne din dom och ge dem tid att vänja sig vid tanken. Bara för att de inte är redo att engagera sig i barnens liv nu, betyder det inte att de inte kommer att komma runt så småningom. Inkludera dem i varje semester eller betydande händelse i ditt barns liv, inklusive födelsedagar, prisutdelningar och sportevenemang. Be ditt barn att göra den inbjudande genom att skriva en anteckning, placerar ett telefonsamtal, eller be släktingar personligen. Hur kan de stå emot?

Många ensamstående föräldrar linda fritt familj i en closefisted tuss och drop-sparka hela bunten av dem ut genom dörren. Du är arg på dem just nu, men det finns ingen anledning att beröva dina barn i deras kärlek och stöd. Ärligt talat, har du inte rätt att klippa ut dem. När allt, det är inte om dig -. Det handlar om dina barn så ta en stor andetag och bita tungan - för barnens skull.

En av de större saker som kan hända när dessa relationer hålls intakt efter en skilsmässa är att de hjälper ditt barn att se att allt inte har förändrats i hans liv. En skilsmässa är så traumatiskt för ett barn att han tror att allt i hans liv är konstigt och annorlunda, vilket kan skapa en känsla av instabilitet. Men när han fortfarande får tillbringa en vecka på sommaren på farfars stuga vid sjön, eller när han fortfarande inbjuden till hans kusiner "födelsedagskalas, då vet han att många saker är desamma. Dessa kontakter kan vara stora stabiliserande faktorer i hans liv.

Gå med på att se morföräldrar

Dina barnens morföräldrar är viktiga personer. De kan vara avgörande för ditt barns emotionella välbefinnande. Bandet mellan far- och morföräldrar och deras barnbarn är speciell, och dina barn behöver värme och älskar sina farföräldrar har att erbjuda. Även om du inte kan stå för att vara runt din svärföräldrar för tillfället, inte skär dem ur barnens liv. Kom ihåg att du skilde ditt ex - du inte skilja hennes föräldrar!

Naturligtvis, det är inte att säga att alla mor- och farföräldrar är vårdande och stödjande. Vissa farföräldrar kan vara dysfunktionellt, precis som alla andra. Men om en morförälder kärlek är villkorslös, det kan ofta vara mycket nära föräldrakärlek. Till exempel inte morfar kärlek inte nödvändigtvis bero på hans sonsons betyg eller hur väl han beter - Morfar älskar honom ändå. Så gör allt du kan för att uppmuntra och bibehålla de kärleksfulla relationer mellan dina barn och deras farföräldrar. Inte bara dina barn behöver denna villkorslös kärlek, men farföräldrar kan också vara en fantastisk källa till tröst och stabilitet, speciellt direkt efter en traumatisk skilsmässa. Att upprätthålla positiva relationer mellan ett barn och hennes morföräldrar ger en mer konstant mitt i alla förändringar skilsmässa medför.

Mormor och morfar kan hjälpa

Att upprätthålla en relation med mormor och morfar kan vara bra för dina barn, särskilt under svåra tider. Till exempel:

  • Om du är en ensamstående mamma, dina barn behöver den positiva roll modellering av morfar i deras liv, och om du är en ensamstående pappa, de behöver inflytande mormor.
  • Om mormor och morfar uppriktigt älskar och bryr sig om dina barn, de vill ge bra saker i sina liv genom att visa sin kärlek och hjälpa barnen som de klara av skilsmässan.
  • Mormor och morfar kan ge lite ekonomisk hjälp som de tar barnen shopping för skolkläder, behandla dem till en film eller en lunchrast, eller ens ta barnen med sig på en liten semesterresa.
  • Mormor och morfar hem kan ge en stabil miljö där dina barn kan luta sig tillbaka, njuta Mormor hemlagad komfort livsmedel, och komma undan med några av de saker på din no-no lista på ditt hus! Komma undan med grejer kan störa dig, men du måste slappna av och inse att de farföräldrars inflytande är endast i kraft medan barnen är i deras hem. Kom ihåg hur stort det var när du var liten och dina morföräldrar bortskämda du då och då?
  • Mormor och morfar kan fylla i som rådgivare och terapeuter som dina barn pour deras hjärtan ut och berätta saker de aldrig skulle kunna berätta. Deras morföräldrar har levt länge och överlevt många kriser i sitt liv, så deras råd kan vara guld. Det är som att ha gratis psykologer i familjen.
  • Mormor och morfar kan ge dig en paus då och då eftersom de fungerar som kärleksfulla barnvakter. De kan även ha dina barn för en helg så att du och en vän kan komma undan för lite välbehövlig vila och avkoppling.
  • Många morföräldrar ger gratis barnomsorg för sina barnbarn, särskilt de som är förskoleåldern.
  • Beroende på din egen personliga relation med din mor och far-in-law, kan de ge dig behövde känslomässigt stöd.
  • Här är en av de allra bästa sakerna mormor och morfar kan göra för dina barn: Om två av dem är fortfarande tillsammans och lyckliga, de ger uppmuntrande bevis för att alla äktenskap inte misslyckas och att det är möjligt för en man och en kvinna som ska lyckligt gift till varandra i många år. När du går igenom en skilsmässa, dina barn behöver se och uppleva goda äktenskap.

Mormor och Morfar juridiska rättigheter

De flesta stater har stiftat lagar som beviljar morföräldrar rätten att besöka sina barnbarn efter en skilsmässa? I själva verket, om någon förälder - skilda eller inte - vägrar att låta en morförälder tid med ett barnbarn kan farförälder stämma för denna rätt.