Vad är några tips för omplanteringen växter?

October 19

Omplanteringen krukväxter är en periodisk aktivitet krävs för att bibehålla friska krukväxter. Växter måste repotted när plantan har vuxit ur den aktuella potten eller när jorden är gammal. Det finns fyra tips som du behöver veta när omplanteringen växter: timing av omplanteringen, typer av planteringsjord mix, typer av krukor och avyttring av den gamla jorden.

Om du ska plantera en växt, se till att den inte blommar. Jorden bör vara fuktig, inte fuktig, och den nya krukan bör vara i närheten. Om du plantera en flödande växt, kommer blomman dör på grund av stress på växten att förändra jord. Skapa och underhålla en blomma är en betydande nivå av ansträngning för en anläggning och tar energi och resurser. Fuktig jord kommer hålla ihop relativt snyggt och gör att du kan enkelt skaka av gamla jorden, utan att skapa en stor röra.

Gå till din lokala trädgård leverans butik och titta på de olika ingjutning mixar som finns tillgängliga. Det finns specialiserade mixar för vissa typer av växter och andra, mer generella inomhus plantering mixar. Välj typ av mixen som krävs av din anläggning. Om du är osäker, välj en kvalitet inomhus anläggning planteringsjord och jord mix.

När omplanteringen, placera ny jord i botten och sidor av den nya krukan. Avlägsna anläggningen från den gamla krukan genom att tippa den upp och ner och dra försiktigt på basen av anläggningen. Om anläggningen är för stor för att välta, tippa potten över på sidan. Från denna position, dra försiktigt på basen av anläggningen för att få det ur potten.

Skaka rötterna för att avlägsna lös jord och placera anläggningen i den nya krukan. Lägg extra planteringsjord och jord mix runt sidorna och toppen av den nya anläggningen. Vattna växten direkt för att underlätta anpassningen. Vatten oftare för de kommande två till tre dagar. Sju dagar efter omplanteringen, lägga ett gödningsmedel i jorden.

Det finns tre huvudtyper av krukor: keramik, lera eller plast. De flesta växter klarar sig bra i någon av dessa tre. Välj alltid en kruka med dräneringshål i botten, vilket gör att överflödigt vatten att fly. Om det inte finns några hål, applicera ett skikt av sten till botten av krukan för att förbättra dräneringen.

Släng den gamla jorden i soporna. Lägga gammal, trött jord till en annan anläggning eller trädgården inte förbättra kvaliteten på marken för andra växter. Jorden kan även innehålla skadliga insekter, svampar, mögel, parasiter och andra varelser som kan sprida sjukdomar och skada hela din trädgård.

  • Växter bör planterade om när de växer ifrån sina nuvarande behållare eller jorden är gammal.
  • Repot växter i en större behållare än originalet, så att deras rötter kan spridas.
  • Trädgårdsredskap och krukväxter.