Vilka är de möjliga videokonferenser Nackdelar?

April 5

Videokonferenser blir mer och mer av ett populärt alternativ i affärs- och utbildnings världar, på grund av dess bekvämlighet och eliminering av resekostnader. Det finns dock vissa videokonferenser nackdelar att tänka på också. Först, när som helst teknik används, bör förväntas tekniska svårigheter; Detta kan vara allt från mjukvarufrågor, problem med hårdvara själv, eller ens omgivande distraktioner som gör det svårt att höra eller se, såsom omgivande ljud på ett kontor. Vissa människor saknar också de personliga kontakter som förekommer i en mer traditionell miljö, till exempel ett handslag och ögonkontakt, som saknas i en videokonferens.

Kostnaden för att ställa denna teknik upp är en annan av de mer vanliga videokonferens nackdelar. Företag som har en hel del av resekostnader för anställda hittar ofta denna process för att vara värt det, men vissa mindre företag kanske tycker kostnaderna för videokonferenser som ska oöverkomliga. Företagen kommer också att behöva planera var de kommer att installera videokonferenser; till exempel, är ett konferensrum ett bra val, men då samma rum inte kan användas för möten om videokonferenser som pågår. Fast kanske inte videokonferenser nackdelar, logistikfrågor som dessa är något att tänka på.

Tekniska problem är några av de vanligaste videokonferenser nackdelar. Programvaru glapp är ganska vanligt, vilket kan kräva ett samtal till teknisk support, avbryter hela schemat för konferensen. Kameran eller mikrofonen i datorn kunde misslyckas också. Dessutom kan vissa kontor uppleva oväntade frågor, såsom buller som kommer in från utsidan. Det finns många sätt att en videokonferens kan störas som generellt inte skulle vara ett problem under ett personligt konferens.

En annan av de viktigaste videokonferenser nackdelarna är bristen på personlig kontakt. När du försöker att utveckla en affärsrelation, eller ens när intervjua någon för ett jobb, kan det vara viktigt att se hur personen hanterar sig själv i professionella situationer. En fast handslag och vänlig ögonkontakt är några av de bästa sätten att avgöra detta, men videokonferenser förhindrar detta. Eftersom tekniken fortsätter att förbättras, kommer detta sannolikt att vara ett mindre problem, men det kommer ändå inte att vara ett substitut för att möta någon personligen. Naturligtvis fördelarna för videokonferenser uppväger oftast de få nackdelar, men för vissa tillfällen finns det bara ingen ersättning för en gammaldags en person till person möte.

  • Ett fast handslag är ofta en del av ett framgångsrikt företag interaktion, men videokonferenser tillåter inte denna interaktion.
  • Webbkameror måste vara tillräckligt sofistikerad för att noggrant plocka upp tal för att undvika en personalförnyelse.
  • Grupp av affärsmän i en videokonferens.