Vad är kopplingen mellan koffein och kolesterol?

August 26

Vissa människor har en teori om att sambandet mellan koffein och kolesterol kan vara en skadlig en och har ifrågasatt om eller inte dricka kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker kan leda till en ökning av en persona € s kolesterolnivåer. Hittills har de flesta studier inte kunnat påvisa ett sådant samband. Detta är inte att säga, dock att det finns absolut inga negativa effekter för att dricka koffeinhaltiga drycker. Till exempel, vissa människor har huvudvärk i samband med koffein användning eller till och med utveckla ett beroende till den.

Ofta är i fokus för samtalen som analyserar sambandet mellan koffein och kolesterol på kaffe. Detta kan bero på det faktum att ett stort antal människor dricker kaffe på en daglig basis. Den Faktum är dock att bryggkaffe har inte visat sig öka en persona € s kolesterolnivåer. Likaså har konsumtionen av kaffe inte kopplats till hjärtsjukdomar som är relaterade till kolesterol. Dessutom har studier också misslyckats med att visa ett samband mellan koffein och kolesterol i människor som dricker en hel del te och läsk.

Intressant nog har vissa studier visat en möjlig koppling mellan höga kolesterolvärden och en persons kaffekonsumtion. Denna anslutning, dock inte bero på koffeinet i kaffedrycken. Istället verkar bara ofiltrerad kaffe för att ha en negativ effekt på en persona € s kolesterolhalten i blodet. I ett sådant fall, orsaken till problemet är terpener finns i ofiltrerat kaffe. Terpener är oljor som är närvarande inte bara i vanligt kaffe som ej har filtrerats, men också i espresso.

Även studier har visat att koffein är osannolikt att öka en persona € s kolesterolhalten i blodet, betyder inte det att ämnet inte kommer att ha en effekt på kroppen. Koffein är ett stimulerande som kan öka oneâ € s hjärtfrekvens liksom hans vakenhet. Det kan också påverka en persona € s sömnmönster genom att göra det svårare för honom att somna eller sova. Vissa personer kan också uppleva huvudvärk i samband med att dricka stora mängder koffein eller när de konsumerar inte så mycket av det som de brukar göra.

Förutom det faktum att det verkar finnas något samband mellan koffein och kolesterol, de flesta forskare är överens om att koffein är vanligtvis inte skadligt för kroppen. Om en person är av grundläggande god hälsa, kommer konsumera koffein med måtta brukar inte visa sig skadligt. Konsumerar stora mängder av koffein kan dock orsaka hälsoproblem.

  • Kaffe, som innehåller koffein.
  • Espresso innehåller terpener, som kan höja dåliga kolesterolvärden.
  • Koffein.
  • En energidryck som innehåller koffein.