Hur väljer jag det bästa olivolja Marinad?

July 22

Kockar söker efter det bästa receptet eller bästa färdiga flaska olivolja marinad bör först börja med hänsyn till typen av mat de kommer att laga mat. Detta kommer att hjälpa dem bestämma tenderizing agent som bäst kommer paret med deras mat. När de har etablerat basen ingredienser av olja och vinäger eller vin, kan de sedan bestämma blandningen av örter och kryddor som kommer att smaka bäst med övriga livsmedel som kommer att serveras på deras meny.

En olivolja marinad kan blandas hemma eller köpt i en komplett form från mataffären. Olivolja tjänar som ett bindemedel som smälter de olika smaker av marinaden tillsammans och vidhäftar dem till köttet eller grönsaker som tillagas. Denna primära, grundingrediens bör normalt vara extra virgin. Detta är den olja som har erhållits från den ursprungliga pressen av oliverna, och det är både smakrik och subtila. Kockar kan inhandla detta objekt för användning i sina egna marinad skapelser, eller så kan de kontrollera ingrediens etiketten på färdigblandade marinader att upptäcka vilken typ av olja används.

En tenderizing medel bör också ingå i marinaden, som mjukar köttet eller grönsakerna innan de tillagas. Detta kan ta formen av en vinäger, en citrusjuice, eller en alkohol. Dessa ingredienser bör i allmänhet blandas i lika hög grad till den olivolja för att skapa en rik och mäktig smak.

Valet av tenderizing medel som används i olivolja marinad bör baseras på vilken typ av mat som förbereds. Rött vin vinäger, röda viner och port lägga något djupa och bittra toner till en marinad, och blanda väl med rött kött, som biff, främsta revben, och en London halstra. Vita vinäger kan vara något söt och används gemensamt över kyckling och grönsaker. Dessa inkluderar risvinäger, vitvinsvinäger, och bords vinäger. Citrusjuice, såsom citron, lime, och apelsinjuice, ofta parat med kyckling eller fisk.

Alla typer av kryddor kan kombineras med olivolja och tenderizing agent för att skapa en läcker signatur maträtt. Schalottenlök, som är små, mycket smakrika lök, kan blandas in i marinader baserade på röda viner och får koka med köttet i ugnen eller grillen. Söta kryddor, såsom kryddpeppar, muskot och kanel ihop ofta bra med fläsk och skinka, som kan tillagas med andra frukter och söta juicer. Cayennepeppar och hackad jalapenos kan läggas till dessa blandningar för att skapa en kryddig Caribbean "idiot" effekt över grillat kött.

Italienska örter, som basilika, rosmarin, timjan och oregano ofta hittas i alla typer av olivolja marinad, oavsett ytterligare ingredienser. Dessa örter är färska, berusande, och komplettera nästan alla typer av kött och någon typ av måltid. De laga också väl över grönsaker.

  • Färska basilikablad används ofta i olivolja marinader.
  • Olivolja.
  • Rött vinvinäger, som kan användas för att göra en olivolja marinad.
  • För en karibisk twist, marinera kycklingen i olivolja blandat med cayenne och andra jerk kryddor.
  • Vitvinsvinäger, som kan användas för att göra en olivolja marinad.
  • Shallots kan blandas in i en olivolja marinad.