Hur väljer jag det bästa irländska potatis?

July 19

Potatis finns i många varianter och är i allmänhet en hälsosam mat att äta. De har vanligen en hög halt av vitamin C och kalium, samt en hög kolhydrathalt. En irländsk potatis är lika friska och valet av de olika typerna kan vara skrämmande. Smak och konsistens ibland hjälpa dig att bestämma den bästa, liksom vilken typ är i säsong vid viss tid på året. Vissa sorter kan också vara torrare än andra, medan en typ av irländsk potatis kan vara lämplig för vissa metoder för matlagning över en annan.

Typiskt liknande näringsinnehåll till pasta och ris, potatis är oftast lägre i fett och bidra till energi i kroppen. De kan kokas, rostad, kokt eller bakad, och många laga mycket effektivt i mikrovågsugnar. Du kan välja den bästa irländska potatis utifrån de multipla sorter som vanligt förekommande; en är tupp potatis, som typiskt har en rödaktig täcker och är gult på insidan. Den kan också tillagas på många olika sätt.

Vita eller rosa i hudfärg, Kerra € s Rosa potatis är traditionella till Irland. Dessa sorter är ofta mer känsliga för matlagning och ofta bäst behåller sin kvalitet när ångade. En annan typ av irländsk potatis är Golden Wonder, som har en mjölig smak och en grov hud. Rostning är oftast inte rekommenderas, men kulinariska experter menar ofta kokning eller ångkokning denna typ. Cultra sorter är oftast vita på utsidan och kan tillagas på ett par olika sätt.

Karlena potatis, ofta liknar Rooster och Kerra € s Rosa, är i allmänhet vita. Om du föredrar en lösare hud, då hemvärns typer kan vara lämpliga. Dessa är vanligtvis tillgängliga i mitten av maj och kan köpas i början av sommaren. Drottning potatis är oftast de som av val på sommaren i Irland. De är oftast vita med en mjölig konsistens; Du kan också laga dessa härdiga typer i ett par olika sätt.

De flesta irländska potatis finns på vissa tider på året. Kerra € s Rosa, Golden Wonder, och Karlena sorterna är oftast på topp i september och oktober, medan Rooster och Cultra är ofta bäst plockas start i augusti. Hemvärnet irländska potatis typiskt skördas i maj och juni. Många av dem är tillgängliga året runt, medan ett fåtal är gles med undantag för några få månader av året. För att välja den bästa irländska potatis, vet vilka sorter är lätt tillgängliga och som smakar bäst för dig.

  • Potatis är en naturlig källa för koppar, kalium, fiber och kolhydrater.