Vad är en skinfold?

August 1

En skinfold är ett mått på underhudsfett kroppsfett och hud som erhållits från flera ställen på kroppen med hjälp av kroppsfett bromsok för att bestämma kroppssammansättning. Ett bromsok, vilket är ett handhållet instrument som används av vårdpersonal för att mäta fett som lagras under huden, nyper ett veck av hud och fett från var och en av dessa förutbestämda platser. Mätningen i millimeter från varje klämd plats sedan pluggas in i en formel för att beräkna individualâ € s procent kroppsfett. Med tiden kan det skinfold testet vara en pålitlig indikator på förändringar i kroppssammansättning för personer som vill gå ner i vikt och / eller bygga muskler.

Utvecklad i 1970-talet som ett enkelt och billigt sätt att analysera kroppsfett, bygger skinfold test på en ekvation som faktorer bromsok mätningar i millimeter med vikt och ålder och producerar en uppskattning av kroppsfett procent. Eftersom kroppsfett bromsok inte kan mäta visceralt fett, eller fett lagras djupt bland organen, är det inte 100 procent korrekt vid mätning kroppssammansättning. Om de utnyttjas med jämna mellanrum, men det kan mäta förändringar i kroppsfettet över tiden med rimlig noggrannhet, förutsatt att samma person genomför testet varje gång. En annan variabel som kan påverka tillförlitligheten skinfold mätningar är huruvida individen administrerar testet nyper exakt samma platser med en konsekvent mängd tryck, eftersom den mänskliga faktorn kan kasta av resultaten.

Hudveck kan tas från ett antal olika platser, beroende på vilken formel som används. Vanligast är dessa mätningar erhålles från tre till sju platser på kroppen. När du använder Jackson-Pollock formel, till exempel, är skinfold mätningar vid triceps, bröstet nära armhålan, den sida av bröstkorgen, ryggen längst ner i skulderbladet, buken, toppen av höftbenet , och framsidan av låret. Vid varje plats bör nypa ligga vertikalt, horisontellt eller diagonalt. Till exempel är den nypa vid buken som skall mätas vertikalt, med fingrarna nyper inåt på ett vertikalt veck av hud och fett, medan nypa vid höftbenet skall mätas diagonalt.

Den person som administrerar skinfold test är att börja med att hitta den specifika platsen på varje kroppsdel ​​som skall mätas. På triceps, är den platsen finns på baksidan av överarmen, halvvägs mellan axeln och armbågen. Platsen som mäts ska vara i ett avslappnat och neutralt; i detta fall armen skall hänga löst vid sidan. När platsen är belägen, bör testaren gräva tummen och första två fingrar som en klo på baksidan av armen, känsla för muskeln i triceps.

Därefter skulle han samla en vertikal hudveck och fett, fast nypa vävnaden samtidigt vickar den något att skilja den från muskeln nedanför. Med bromsok i andra handen och en over eller inverterad grepp, bör han klämma samlade vecket med bromsok strax nedanför fingrarna på vardera sidan och notera mätningen i millimeter. Varje plats bör mätas två gånger, och en genomsnittlig ska registreras för noggrannhet. När varje plats på kroppen mäts, kan resultaten vara ansluten till en online kalkylator, hittade gratis på olika webbplatser för att få en uppskattning av den persona € s procent kroppsfett.

  • Hudveck används för att mäta underhudsfett kroppsfett.
  • Brottare måste hålla sina kroppar magert och bibehålla minimala nivåer av kroppsfett.