Installera snålspolande showerheads

February 5

Här är en illustration av hur mycket vatten du kan spara om du byter till ett lågt flöde dusch. Placera en två-kvart kastrull på duschgolvet och placera den för att fånga vatten när du slår på duschen. Med vattnet på full ström, räkna hur många sekunder det tar att fylla pannan. Om det tar mindre än femton sekunder, då kan du dra nytta av att installera ett lågt flöde dusch. Vissa människor kanske oroar sig för att de inte kommer att ha tillräckligt med vattentryck att skölja schampo från deras hår om de byter till ett lågt flöde dusch. Välj en modell som har olika inställningar som begränsar flödet i vissa områden för att skapa högre vattentryck. Det är precis som att placera tummen över i slutet av din trädgårdsslang för att skapa högre tryck flöde.

Det finns i princip två steg när det gäller att installera ett lågt flöde shower; ta bort den gamla, och installera den nya. Så här gör varje:

  • Ta bort den gamla huvudet. Oavsett vad din gamla chef är gjord av metall eller plast-det måste vridas bort av metall vattenledning som kommer ut ur väggen. Inte bara ta tag i huvudet och börjar vrida, men eftersom du kan skada vattenröret bakom muren. Istället förankra röret genom att först placera en gammal trasa runt det, med flera lager av silvertejp. Ta röret och håll den stadigt med en stor skiftnyckel eller tång och vrid shower moturs med den andra handen tills den är fri från rörets gängor. När huvudet är avstängd av röret, rengör röret gängor och ta bort alla gamla gängtejp.
  • Installera den nya chefen. Följ alltid anvisningarna på förpackningen för den nya shower. Om du har ett donerat huvud med några instruktioner, kommer dessa steg hjälpa. Linda röret gängor med pipa tejp, två eller tre varv. Vissa huvuden kommer med en gummibricka. Sätt den på huvudet och sedan skruva huvudet på röret. Först dra åt för hand långsamt tills du möter stort motstånd. De flesta dusch är plast, så inte för hårt eftersom du kan knäcka huvudet. Slå på vattnet för att leta efter läckor. Om du har läckor, dra åt huvudet lite mer för hand.

De flesta låga flöden dusch leverera pulser av vatten istället för en ständig ström, vilket sparar vatten. Om du gillar en hård ström av vatten när du duschar, leta efter en handhållen lågt flöde shower som har utbytbara mönster. De flesta av dessa typer av dusch levererar vad som känns som mer vatten tryck på grund av att begränsa vatten inom hålmönster.