Para ihop Paleo med Vete-fri kost

October 27

Kost principerna för en Paleo livsstil anpassa ganska nära med de hos en vete / kornfria livsstil. Du äter enkla livsmedel och undvika bearbetade sådana. Exempelvis bör Paleo vänliga proteiner vara gräsätande, organiskt, eller vildfångade. Som för oljor, kan du använda mandelolja, kokosnötolja, olivolja, och palmolja, bland andra. Organiska grönsaker är en stapelvara i Paleo livsstil.

Paleo har sin grund rotad i människans kost under den paleolitiska eran. Det kallas ibland grottman kost eftersom den är baserad på jägaren-gatherersâ € diet av kött, frukt och grönsaker. Intressant är den mänskliga genetiska makeup nästan samma som den var under den paleolitiska eran. (Korn inte infördes förrän senare, i den neolitiska eran.)

Paleo s anti-inflammatorisk synsätt hjälper till att stabilisera blodsockret, insulin och leptin och eliminerar läckande tarm genom en kornfria, lågkolhydratkost hög i hälsosamma fetter.

När det kommer till frukt, du måste vara försiktig. Dagens frukt är inget som frukten av den paleolitiska eran. Idag är det tillgängliga 12 månader av året, vilket inte är naturligt; dina grottman förfäder åt bara frukt som var i säsong. Dagens frukt är också mycket större och sötare; som gör det enkelt att äta för mycket, vilket kan orsaka blodsockertoppar och insulinreaktioner.

Därför rekommenderar Paleo fokusera din producera intag på planteras över frukter. Frukterna du äter ska vara ekologisk, och de med låga nivåer av fruktos är bäst för regelbunden konsumtion. Försök äpplen, blåbär, körsbär, hallon, jordgubbar, mandariner, och björnbär.

En Paleo livsstil går lite längre än vete fritt boende i termer av vad du skär ur din kost. Going Paleo kräver att du ger upp korn, bönor och baljväxter, mejeriprodukter, vit potatis, fröoljor, något med tillsats av socker, något bearbetad, och de flesta alkoholhaltiga drycker.

Inom Paleo samhället, flera livsmedel är kontroversiella ämnen. Till exempel vissa anhängare konsumerar knölar och lönnsirap, och andra inte. Att förstå hur din kropp reagerar på vissa kolhydrater är nyckeln i att bestämma vilken mat du kan tolerera.

För att komplettera en hälsosam kost plan, också följa dig några enkla regler när levande Paleo som är tänkta att hjälpa dig att må bättre mentalt och fysiskt:

  • Få tillräckliga mängder av sömn.
  • Delta i fysisk aktivitet i form av lek och motion.
  • Öva positiv self-talk.
  • Följ stress tekniker regelbundet.