Vad är ett armbandsur TV?

October 27

Ett armbandsur TV är en av en ny generation av elektroniska apparater som ska bäras på användarens kropp. För närvarande är de armbandsur TV-modeller finns tillgängliga är inte den mytomspunna "tvåvägs kommunikatörer" med i Dick Tracy värld, men de är en stor förbättring jämfört med tidigare försök att miniatyrisera TV-apparater. En ny elektronisk komponent som kallas en Thin Film Transistor (TFT) använder Liquid Crystal Display (LCD) teknik för att ersätta den skrymmande katodstrålerör finns i traditionella TV-apparater.

Begreppet ett armbandsur TV är inte så nytt som vissa kanske tror. Tillbaka i 1982, den japanska klockan och elektronikföretaget Seiko släppt vad som ansågs vara världens minsta tv-apparat. För att understryka att överföra funktionen Seiko designat en klocka band kan stödja detta armbandsur TV-system.

Tyvärr, det initiala marknadspriset var oöverkomliga - nära $ 1000 USD när de uttrycks i 2005 inflationsjusterade termer. Den svartvita TV-skärmen som en låg kvalitet bild, men ljudkvaliteten var acceptabelt. Med få köpare och en lista av tekniska begränsningar, blev Seiko inträde på armbandsur TV-marknaden dras tillbaka efter några år. Det skymtar dock som en av de högteknologiska prylar i James Bond-filmen Octopussy.

Som tv-tekniken avancerad från skrymmande katodstrålerör till LCD och plasmaskärmar i dag, var idén om en praktisk armbandsur TV återupplivas av det japanska företaget NHJ. Med samma TFT-systemet som fullstora LCD-skärmar, har NHJ utvecklat en av de första färg armbandsur TV-apparater tillgängliga för konsumenterna. TFT använder en serie av vätskekristaller som reagerar på elektroniska impulser genom att ändra intensitet och färg. Dessa flytande kristaller inneslutet mellan två transparenta ark som levererar elektroniska signaler att duplicera signaler tv sändnings.

Den armbandsur TV utvecklats av NHJ har en 1 tum (2,54 cm) gånger 1,5 tum (ca 3,25 cm) färgskärm, tillsammans med en digital klocka display. En särskild litiumpolymerbatteri ger upp till en timme av makt mellan tre timmars laddning cykler. Fastsättning Den hörluren fungerar också som antennkabeln, vilket kan ställa in VHF och UHF-signaler i området. Mottagning är variabelt, baserat på signalstyrkan i den sändande stationen och placeringen av användaren.

Vissa kanske undrar om det praktiska användandet av ett armbandsur TV. De som tillfälligt avskurna från civilisationen kan dra nytta av lokala nyheter och väder sändningar. Bärare kan också kunna titta på en favorit tv-show samtidigt på en lunchrast på jobbet. En armbandsur TV kan visa sig användbart i väntrum eller på långa pendlar till jobbet. Sportfantaster kan titta på slutet av ett spel som de utför sysslor eller ändra platser. Den NHJ armbandsur TV kan också kopplas direkt till en nätadapter, som ger upp till tre fler timmar av TV-tittande.

Den ursprungliga listpriset för en NHJ armbandsur är en överraskande $ 200 USD, mycket mer prisvärd än Seiko modell från förr. Även mobiltelefonsystem börjar har egna färgtelevisionssystem, inte ett armbandsur TV kräver inte ett tjänstekontrakt eller tillgång till kommunikationstorn för att arbeta.

  • Armklockor TV kräver inte tillgång till kommunikationstorn.