Vilka är de bästa behandlingar för vitiligo hos barn?

August 4

Vitiligo är en mystisk sjukdom som drabbar både barn och vuxna, och orsakar vita fläckar på huden på olika delar av kroppen som härrör från en okänd orsak. Det finns teorier om varför vitiligo hos barn och vuxna finns, såsom villkoret är en autoimmun sjukdom eller en ärftlig sjukdom, men dessa har inte bevisats. De bästa behandlingarna för vitiligo hos barn följer samma protokoll som behandla vitiligo hos vuxna, och inkluderar undvika garv på huden för att göra de vita fläckar mindre uppenbar och att använda återföring tekniker såsom topikal steroidbehandling. Det rekommenderas också att vid behandling vitiligo hos barn finns det vissa behandlingar tillgängliga för att behandla de emotionella aspekterna av sjukdomen.

När vitiligo presenteras i en individ, är det ett resultat av förstörelsen av melanocyter i huden och en avvikelse på rätt färg av pigment i huden. Dessa pigment kollektivt missfärgas i en nyans av vitt och är tydlig i slumpmässiga mönster och fläckar på huden. Eftersom det inte finns någon känd orsak till denna sjukdom, det bästa sättet att behandla vitiligo hos barn är att använda tekniker som kommer att täcka eller kamouflera huden om de visuella aspekterna blir för mycket av ett problem för den drabbade. Bära långa ärmar eller byxor kan dölja de vita fläckar på huden på ben och armar, och undvika garvning av huden genom att bära skyddande kläder eller säkra solskydd kommer också hjälpa till att minimera skillnaden mellan mörker naturliga hud och vita visuella av vitiligo skick.

En terapi som använder steroid krämer kan vara användbar för dem i det inledande skedet av vitiligo på grund av deras effekter på repigmentation, eller att vända symptomen av vitiligo och recoloring pigmenten till de ursprungliga inställningarna. När man arbetar med vitiligo hos barn, kommer läkarna ofta förskriva milda versioner av steroid krämer, utnyttjar en starkare recept för vuxna. Biverkningar av dessa krämer kan innehålla streck och linjer på huden, särskilt i tunna skal områden såsom ansiktet. Kosmetika kan vara ett säkrare sätt att dölja vitiligo hos barn.

Rådgivning terapier rekommenderas för barn som lider av vitiligo på grund av de emotionella aspekterna av sjukdomen påverkar deras utseende och uppfattning av sig själva. Att handskas med de känslomässiga aspekterna av någon sjukdom är särskilt viktigt att ge helande i alla delar av den person, både kropp och själ. Att hjälpa barn att förverkliga sina kroppar är lika kapabla som de inte lider av vitiligo är ett steg framåt för att bli känslomässigt fri från effekterna av de visuella aspekterna av sjukdomen. Utnyttjar förebyggande strategier för emotionella downfalls genom terapi eller Emotional Freedom Techniques är också användbara för att förebygga sociala isoleringar att hjälpa dölja sina kroppar.

  • En person med vitiligo.