Vad är Douglas Fir Lumber?

May 28

Douglasgran virke anses vara en av de bästa skogen för projekt som sträcker sig från möbler till hemmet byggnad. Den douglas gran har en distinkt utseende innan det skärs och är fortfarande att känna igen efter att det trimmas in virke. Denna träets egenskaper för styrka och hållbarhet ger den höga betyg. På grund av dessa höga betyg den hittar många användningsområden, särskilt av gröna byggare som återvinner gammalt trä.

Douglas granar är en medlem av vintergröna träd familjen och få sitt namn från skotska botanisten David Douglas, som tros ha först klassificerade träden. Dessa träd finns främst i Nordamerika. Douglas granar anses barrved och är faktiskt en populär typ av julgran.

När dessa träd skördas och skär i bitar, är virket anses vara en av de finaste träslag i byggbranschen. Det är känt för sin styrka och hållbarhet. Specifikt har den fått de högsta barrvirkeskvaliteter för sin förmåga att böja, spänning parallell-säd, horisontell ren, och kompression. Alla dessa faktorer gör douglasgran virke särskilt skickliga på att motstå hårt väder och också lätt att spika och hålla ihop.

Douglasgran virke används i många olika branscher. En av dess vanligaste användnings är i byggvärlden, tack vare sin tidigare nämnda styrka. Strukturella balkarna är ofta gjorda av Douglasgran och är kända för att bära enorma vikt laster. En annan aspekt av konstruktion där detta trä är populärt i golv och paneler. Douglas Fir är populär på grund av dess ljus färg och raka ådringsstruktur, vilket gör det visuellt tilltalande.

Flygindustrin använder också douglas gran timmer. Mest kommersiella flygplan är tillverkade av metall, så gran används främst med hem byggt flygplan. Douglasgran steg till popularitet inom flygplansindustrin, eftersom de mer populära granved blev allt svårare att förvärva.

En särskilt grön industri som har anammat detta trä är den arkitektoniska återvinningsbranschen. Regeneredouglasgran virke är ett populärt objekt för byggare som vill ge en antik look till projekt. Balkar, plankor och stolpar rutinmässigt räddas från byggnader planeras för rivning. På grund av douglasgran styrka och förmåga att bekämpa väder, många byggnader som byggdes decennier sedan fortfarande användbar trä som återinsamling företag sälja.