Vad är historien om den statliga flagga av New Hampshire?

May 21

Historien om den statliga flagga av New Hampshire skil statens starka stöd för Förenta staterna efter nationen blev självständigt från Storbritannien 1781. avbildas på flaggan är tillståndet sigill New Hampshire, som omges av en ring av nio stjärnor varvat med lagerblad på en mörkblå bakgrund. New Hampshire delstatsparlamentet antog sin officiella flagga 1909. Innan dess, New Hampshire hade ingen officiell statlig flagga, men flög flaggor av olika statens regementen.

Det statligt sjunker av New Hampshire speglar flera andra statliga symboler som påminner om det amerikanska kriget för självständighet från Storbritannien. Nio stjärnor representerar New Hampshire som den nionde staten att gå med i nybildade USA den 21 juni 1788. New Hampshire statliga sigill, som vilar på mitten av flaggan djupa blå bakgrund, skildrar den historiska krigsfartyget USS Raleigh, byggd i Portsmouth , New Hampshire, 1776. USS Raleigh var en av de första tretton fregatt krigsfartyg som beställts av den kontinentala kongressen. Denna krigsfartyg är också känd som den första fartyget att bära den amerikanska flaggan i sjöslag.

Ursprungligen tillståndet sigill New Hampshire illustrerade en tall med upprättstående fiskar flankerad av buntar av pilar. Första Provincial kongressen skapade tätningen 1775 för att spegla New Hampshire naturresurser bland kolonierna. Den nya New Hampshire lagstiftaren förändrat tätningen 1784 för att representera ett fartyg innan en stigande sol, men inte officiellt anta tätningen som en statlig standard. Artister fritt utarbetade tätningen under åren, mycket till nöd av statliga lagstiftare, med tillägg av sjömän på fartyget eller dess docka och även lastad med fat rom. År 1909, New Hampshire församling standardiserade staten tätningen och reviderade den 1931 till den slutliga bilden avbildas idag.

Det statligt sjunker av New Hampshire röstades av medlemmar av den nordamerikanska Vexillological Association (NAVA) som en av de tio värsta flaggor av Nordamerika. Föraktas som en typ av "sigill på ett lakan," New Hampshire flagga är inte alls lika distinkt och klart förståeligt eftersom de djärva och färgglada flaggor av andra stater, såsom statliga flaggor Texas, Arizona och Alaska. Det statligt sjunker av New Hampshire utmärker sig också genom att vara den enda statlig flagga för att skildra en annan stat. Inne i staten tätningen, USS Raleigh vilar i Portsmouth Naval Shipyard, ursprungligen i Massachusetts men nu ligger i Maine.

  • New Hampshire blev en stat 1788 och antog sin nuvarande flaggan 1909.