Hur man beräknar kostnaden för Applications i en Cloud Computing datacenter

May 26

Den enkla sanningen är att cloud computing datacenter wonâ € t nödvändigtvis vara det bästa alternativet för ditt företag. Vid bedömningen molnet alternativet, är det viktigt att exakt beräkna kostnaden för applikationer i en moln datacenter och jämför den med kostnaderna för din nuvarande datacenter.

Skapa en ekonomisk modell av en ansökan, bestämma alla kostnader på ett sätt som gör att du kan göra en rättvis jämförelse. Du kan lägga till de olika komponentkostnaderna ett datacenter tillsammans för att beräkna Total Cost of Ownership Application (TCAO).

Här är en ganska omfattande lista över möjliga komponentkostnader, med noter:

 • Serverkostnader (A): Med alla andra hårdvarukomponenter, du € re specifikt intresserad av den totala årliga kostnaden för ägandet (inklusive hårdvarustöd plus några amorteringskostnader).
 • Lagringskostnader (B): En proportionell kostnaden över hela lagringsnätverk (SAN) eller Network Attached butik (NAS) behöver fastställas, inbegripet förvaltning och support kostnad för hårdvaran.
 • Nätverkskostnader (C): Kom ihåg att även om en ansökan flyttar in i molnet kan det ändå generera nätverkstrafik. Åtkomst denna kostnad kräver noggrann, från fall till fall utvärdering.
 • Backup och arkivkostnader (D): Den faktiska besparingar på backup kostnaderna beror på backup och arkivering strategi du planerar att genomföra när programmet flyttar in i molnet.
 • Katastrofindrivningskostnader (E): I teorin kommer molntjänst ha egna katastrofåterställning kapacitet, så det kan finnas en betydande besparingar på återställning.

  Du måste tydligt förstå vad din molnleverantörens återställning förmåga är att se till att dina data och processer är tillräckligt skyddade.
 • Kostnader Datacenter infrastruktur (F): En hel rad kostnader inklusive el, golvyta, kylning, byggnadsunderhåll behöver beräknas, men är svårt att sätta fingret på specifika tillämpningar. Därför försöker beräkna en golvyta faktor för varje applikation.

  Till exempel, om din datacenter är bara 40 procent fullt, är ekonomin för att sätta massor av ytterligare kapacitet i molnet inte är ekonomiskt lönsam. Om du kör ut ur rummet i ditt datacenter kommer molnet att bli ett mycket mer ekonomiskt val.
 • Plattformskostnader (G): De årliga underhållskostnader för tillämpningen omvärlden måste vara känd och beräknas som en del av de totala kostnaderna.
 • Programvara underhållskostnader (paket programvara) (H): Detta inkluderar softwareâ € s årliga underhållskostnaden. Men om programvarulicensen är knuten till processorn prissättning eller en del av en paket affär, detta måste också beräknas också.
 • Programvara underhållskostnader (intern programvara) (I): Även om alla interna programvaran innebär dessa typer av kostnader, kan det vara svårt att beräkna den del som är associerad med varje ansökan.
 • Helpdesk supportkostnader (J): Förstå olika supportbehov är nyckeln till att göra rätt beslut på molnet.
 • Operativ supportpersonalkostnader (K): Det finns en hel uppsättning dag till dag driftskostnader i samband med att köra något program, varav vissa stöder en given tillämpning, såsom databas tuning och verksamhetsstyrning.
 • Infrastruktur programvarukostnader (L): En hel uppsättning infrastrukturförvaltningen programvara används i anläggningar, och den har en tillhörande kostnad.

Att vara noggrann, bör du beräkna TCAO för varje applikation och se till att den totala summan för alla applikationer förlikar med de faktiska datacenterkostnader som registrerats i bolagets bokföring. Om det finns någon diskrepans, behöver justeras i enlighet därmed modellen.

Det vore trevligt om du kunde helt enkelt jämföra Total Cost of Ownership Application till kostnaden för att köra programmet i molnet, och om molnet kostnaderna var mindre, schema sin flytt till molnet. Tyvärr, du måste också vara bekymrad om ansökan kostnaderna är faktiskt ersättningsgilla, eller hur mycket av kostnaderna är faktiskt ersättningsgilla.