Finns det ett botemedel mot skallighet?

November 2

Tyvärr finns det inget botemedel mot skallighet. Detta doesnâ € t betyder dock att en person som går skallig har fastnat med villkoret. Det finns många behandlingar för skallighet, allt från mediciner och aktuella tillämpningar till hårtransplantationer. Dessa behandlingar kan bidra till att stimulera hår återväxt eller täcka kala fläckar med nytt hår.

Ofta folk tänker på behandlingar för skallighet som botemedel, men det finns en skillnad. Ett botemedel mot skallighet skulle stoppa det permanent. En behandling kan dock hjälpa till att lindra symptomen av skallighet, men kan inte sätta stopp för den helt och hållet. Till exempel kan en person ta en medicin som saktar tunnhårig och även hjälper honom att uppleva några hår återväxt. När han slutar ta medicinen, kan han börja skallig gång.

En individ som har att göra med håravfall kan se en mängd olika annonser som hävdar att erbjuda ett botemedel mot skallighet. Många av dessa produkter får inte ge någon verklig nytta för en person som kämpar med håravfall. Istället dessa marknadsföringskampanjer tenderar att leva på hoppet om dem som letar efter ett riktigt botemedel.

Someday forskarna kan upptäcka en verklig bot för skallighet. Under tiden finns det dock många behandlingar som kan hjälpa dem att hantera håravfall. Bland de tillgängliga behandlingarna finns mediciner som utformats för att lindra symptomen av manligt håravfall. En sådan medicinering kallas minoxidil. Tillgängliga utan recept, är denna medicin säljs som en vätska eller skum som en person kan ansöka om att hans hårbotten.

Minoxidil arbetar för att bromsa eller förhindra skallighet och kan även stimulera återväxt av hår i området. Tyvärr är det hår som växer tillbaka normalt kortare än vanligt, och människor ofta måste välja styling metoder för att göra det smälter in i deras befintliga hår. Hår återväxt slutar vanligtvis när medicineringen avbryts.

En annan medicin som används för behandling av håravfall kallas finasterid. Detta läkemedel är tillgängliga genom recept och tas i tablettform. Finasterid kan bidra till att bromsa hastigheten av håravfall och kan även ge en liten mängd av återväxt. Som med minoxidil, men effekterna av piller avslutas typiskt när patienten avbryter behandlingen.

Håravfall patienter har också möjlighet att genomgå hårtransplantation kirurgi. Det finns olika kirurgiska alternativ som en person kan välja, men generellt innebära att ta friskt hår från en del av hårbotten och transplantera den till skallighet fläckar. I vissa fall kan en kirurg även bort skallighet delar av en persona € s hårbotten och sedan sträcka avsnitten som har friskt hår att täcka överblivna utrymmet. I huvudsak omfattar detta de kala fläckar och gör håret att växa i de tidigare kala ytor, men botar inte håravfall.

  • Finasterid är vanligen föreskrivs för att behandla håravfall hos män.
  • Vissa utvärtes läkemedel är tillgängliga för personer med manligt smattra skallighet.
  • En man med gallring hår.