Hur blir jag av Groundhogs?

December 18

Groundhogs, även känd som land bäver, murmeldjur eller whistlepigs, är stora gnagare, i murmeldjur gruppen. Eftersom de gräva i stor utsträckning, och eftersom de livnär främst på växtligheten, de anses en stor trädgård skadedjur. En familj av murmeldjur kan lätt förstöra en livsmedelsgrödor om de lämnas ensamma, så det är viktigt att bli av murmeldjur så snart det blir uppenbart att det finns ett angrepp.

Det finns en handfull olika sätt att bli av murmeldjur, och nästan varje trädgårdsmästare har sin bästa metoden eller insamling av legender om hur man bäst kan hantera de varelser. Vissa människor vill bli av murmeldjur på ett så humant sätt som möjligt, utan att döda dem, medan andra bara vill bli av med dem snabbt och effektivt. Några sätt är mer effektiva än andra, liksom, och det är viktigt att hålla utkik efter ett uppsving av groundhog befolkningen när du handskas med det första gången.

Om du € re inte alltför bekymrad över att använda kemikalier i din strävan att bli av murmeldjur i din trädgård, med hjälp av ammoniak är en snabbverkande, relativt humant sätt att gå om att flytta varelser. Även om det låter ganska brutalt, om den hanteras på rätt sätt kommer det att eliminera groundhog befolkningen utan att döda dem alls. Det fungerar helt enkelt genom att göra sina hålor motbjudande för dem, så att de vandrar på egen hand till en ny bit mark, långt från din trädgård.

För att göra det, du € ll vill vänta tills våren eller sommaren, när dagarna är soliga och tempererade, annars oavsett hur illa det blir djuren wonâ € t vill lämna sina hålor. Sedan, köpa lite diskmedel eller grumlig ammoniak från en butik, och häll en hel del den i en håla. Om du canâ € t hitta sudsy ammoniak, kan du göra din egen genom att lägga åtta delar ammoniak till en del vatten till två matskedar diskmedel och blanda det. När ammoniaken genomsyrar hålan de murmeldjur kommer att lämna inom en dag eller så, förutsatt att de inte har någon ung. Om de har barn, kommer de först hitta en ersättare håla, sedan komma tillbaka för de unga, och sedan lämna, vilket kan ta ett par dagar.

Med hjälp av en säker fälla av något slag är en annan human, mindre giftiga, sättet att bli av murmeldjur. De är ganska smarta djur, så du € ll måste ha tålamod, men inom några dagar bör du börja fånga murmeldjur, och inom en vecka eller så att du kan flytta en hel befolkning. Till att börja med, du € ll vill lämna fällan öppen och urkopplat, med små mängder mat i den. Detta låter murmeldjur vänja sig vid tanken på en säker måltid, och sedan fällor ibland kan ta ett tag att utlösas, betyder det theyâ € ll spenderar mycket tid i den. Efter några dagar av detta, ställ fällan, och du bör fånga din groundhog. Täck buren med en filt, och flytta djuret långt borta, bara lämnar buren öppen för att det ska vandra ut ur. Upprepa denna taktik tills alla murmeldjur är borta.

Du kan också använda gasning kanistrar, eller använd dödliga fällor eller en pistol för att eliminera en groundhog befolkning. Alla tre av dessa metoder kan vara olagligt i vissa områden, så itâ € s viktigt att kontrollera med en lokal bevarande sammanslutning eller fisk och vilt kontoret, för att se till att du arenâ € t bryta några lagar. Av dessa skjuta djuren är den lämpligaste metoden för kontroll, men man måste vara försiktig att lokala jaktlagar arenâ € t att brytas.

  • Groundhogs anses vara stora trädgård skadedjur.
  • Ammoniak kan användas för att eliminera en groundhogen population utan att orsaka dem skada.
  • Burar kan användas för att fånga och flytta murmeldjur.