Vad är puffat vete Cereal?

April 6

Puffat vete spannmål är en frukostmat gjord av tryck och sedan snabbt de-tryck ångade korn fullkorns. Det är oftast beige och brun färg, och tenderar att ha en svampig struktur. Puffat vete spannmål till vilket få eller inga ytterligare beståndsdelar har lagts i allmänhet fettfri och innehåller endast ett litet antal kalorier, även om dess fiberinnehåll kan vara något låg i förhållande till vissa andra frukostflingor. Vissa spannmåls tillverkare lägger ingredienser som socker till sina puffade veteprodukter, vilket kan resultera i ett sänkt näringsvärde.

Vanligtvis är det första steget i att göra spannmål ångande korn av helt vete för att återfukta sina interiörer. Därefter specialmaskiner som används för att trycksätta vetekorn, och sedan snabbt de-tryck dem. Delvis beroende på närvaron av fukt inuti kornen, denna snabba tillsats och avlägsnande av tryck orsakar vetet att expandera, eller "puff" upp, till flera gånger sin ursprungliga storlek.

I allmänhet är puffat vete spannmål beige eller ljusbrun färg, med fläckar av en mörkare brun nyans utspridda varje korn yta. Det tenderar att ha en något krispigt exteriör och en något svampig interiör. De flesta människor konsumerar spannmål genom att hälla den i en skål, tillsätta mjölk, och sedan ösa upp spannmål med en sked.

När en puffat vete spannmål produceras utan tillsats av några andra ingredienser, är det oftast fettfri. Det innehåller vidare endast cirka 60 kalorier för varje en kopp (16 gram) som betjänar, ett betydligt lägre antal kalorier än vad som finns i många spannmål, särskilt de som är mycket bearbetas. En servering tenderar att ha färre gram hjärtvänlig fiber än en lika stor volym av en fullkorn spannmål som inte har varit "pustade," dock. I ögonen på vissa dietister, kan detta lågt fiberinnehåll förhindra denna typ av spannmål från att betraktas som en hälsokost.

Det bör noteras att vissa frukost matproducenter lägger ett antal ytterligare ingredienser till sina puffat vete spannmål formuleringar, bland annat socker, majssirap, och konstgjorda färgämnen. Sådana ingredienser kan avsevärt öka antalet kalorier som finns i detta spannmål, och kan också minska sin totala näringsvärde. De som på jakt efter de mest hälso puffade vete spannmål kanske vill skanna en produkts näringsetiketten före köp. För att undvika för mycket kalorier och konstgjorda tillsatser, bör köpare leta efter en produkt som endast innehåller fullkorn vete.

  • Vete bär innan de uppblåst.