Vad är historien om Arizona State Flag?

June 24

Historien om Arizona statlig flagga inleddes 1910, innan Arizona fanns även en medlem av unionen. Överste Charles W. Harris och Carl Hayden, Arizona representant till kongressen, utformat en flagga för Arizona medborgarevakten att använda i konkurrens vid National Rifle Matcher. Efter överste Harris blev adjutant general av Arizona, designade han en liknande flagga, som antogs som Arizona statlig flagga 1917.

År 1910, de Arizona Rifle Team medlemmar blev bestörta när de insåg att alla andra gevär lagen hade en flagga för att få till gevärsmatcher på Camp Perry, Ohio. De frågade överste Harris om en flagga för att ta till händelserna med dem och han uppfyllde deras begäran med en flagga hans fru, Nan D. Hayden, sydde. Han och Hayden hade utformat en flagga de trodde representerade Arizona del i historien om USA.

År 1912 beslöt överste Harris till lätt ändra utformningen av gevär lagets flagga. Han konstruerade och föreslog Arizona statlig flagga till dåvarande guvernör Campbell, i hopp att han skulle godkänna. Vid denna punkt, Harris var adjutant general av Arizona.

Överste Harris 'ny design för Arizona statlig flagga presenterade färgerna blått, gult, rött och guld. Den frihet blå nyans på den nedre halvan av Arizona statlig flagga är samma blå som används i USA flaggan. Koppar- och röda solen strålar på den övre halvan av det statligt sjunker representerar inställningen västra solen.

Han valde 13 solstrålarna att representera de 13 ursprungliga kolonierna i USA. De röda och gula strålar valdes eftersom rött och gult var de färger som flögs av de 1540 spanska conquistadorerna som var söker de sju städerna Cibola. Koppar stjärnan i mitten av Arizona statlig flagga är en symbol för Arizonas rikliga koppargruvor. Arizona är landets ledande producent av koppar.

Guvernör Campbell vägrade att underteckna lagförslaget utse Harris 'flagga som ny Arizona statlig flagga. Många av medborgarna inte godkänner det, också. Trots detta, den 17 februari 1917 var flaggan antogs av Arizona delstatsparlament som Arizona statlig flagga.

Flaggan är bara en av många officiella statliga symboler för Arizona. De statliga färger är blått och guld. Arizona statlig blomma är den vita blommar i Saguaro, vilket är en stor kaktus. Arizona statlig trädet är palo verde, vilket betyder "grön pinne."

  • Arizona statlig flagga antogs 1917.