Vilka är de bästa tipsen för Hur Design Produkt Förpackning?

June 27

Att designa produktförpackningar som är effektiv är det viktigt att fokusera på vissa grafiska element och skapa en meningsfull och minnesvärd varumärke. Paketet måste sälja produkten, vilket innebär att den bör berätta historien om varumärket och visa något som skiljer den från konkurrenterna. Visuella element i förpackningen är också viktiga, så att den förblir igenkännbar, sticka ut bland andra märken. Det är också viktigt att utforma förpackningen med hänsyn till hur människor ser en etikett eller kartong, eftersom de grafiska elementen måste fungera som en annons och presentera information.

En av de viktigaste delarna som behövs för att utforma förpackningen som är meningsfullt är inrättandet av varumärkeshistoria och identitet. Om ett företag är baserat i en viss region, såsom den historiska stadsdelen en stad, då detta kan införlivas grafiskt och via text på märkning av produkter företaget tillverkar. Detta tjänar till att ställa objektet bortsett från konkurrenterna på ett meningsfullt sätt, och etablerar varumärket för potentiella kunder.

Grafiska element är viktiga när ett företag väljer att utforma förpackningen, dock, och det bör vara visuellt bekant medan det fortfarande är distinkt. Kännedom är viktigt eftersom kunderna identifierar ofta produkter av vissa former eller allmänna mönster. En flaska läsk, till exempel, har ofta en ganska grundform, som är erkänd som en dryckesbehållare.

Även denna känsla av förtrogenhet bör godtas, måste utformningen också göra en produkt som sticker ut. Att designa förpackningen som fångar ögat av en kund, måste den innehålla färger och grafiska element som skiljer sig från konkurrenterna. Det finns många typer av soda flaskor på marknaden hyllor, men var och en innehåller vissa färger och bilder för att göra det skiljer sig från de andra.

Information på etiketten eller förpackningen av en produkt är viktig, och det måste presenteras på ett sätt som är så effektiv som möjligt. Det är absolut nödvändigt att utforma förpackningen som anser flödet av en persons ögon över en etikett eller kartong. En enkel design kan innefatta en stor grafisk upptill, som automatiskt drar ögonen av en betraktare. Härifrån kan mindre bitar av text och bilder placeras nedanför detta, uppmuntrar betraktaren att titta och läsa ner etiketten. Den övervägande av hur människor ser på ett föremål ger företagen möjlighet att utforma produktens förpackning som är lätt och naturligt att läsa.

  • Paket inslagna i papper.
  • Kartong paket.