Vad är Salicylsyra salva?

June 24

Salicylsyra salva är en utvärtes behandling av förhållanden, inklusive akne, seborroisk dermatit, psoriasis, vårtor, liktornar, förhårdnader och hyperkeratotiska hudsjukdomar. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen, salicylsyra, är en beta hydroxy syra som kommer från barken av pilträd. Förutom salva, är salicylsyra också vanligen tillgängliga i form av toner, gel, medicinska dynorna, rengöringsmedel, schampo och krämer. Många märken av salicylsyra salva finns tillgängliga över disk.

För personer med akne, salicylsyra kräm fungerar genom exfoliera huden och tar bort döda hudceller på ett effektivare sätt. Den normala process genom vilken hudceller fälls och ersätts kallas fjällning. Under denna process skapas nya hudceller skapas under ytan av huden. Cellerna arbeta sig mot ytan, och de äldre celler som är på den yttersta hudytan är sloughed bort.

I en person som är benägna att akne, döda hudceller ofta inte fälls korrekt, vilket leder till tilltäppta porer och blemmor. Salicylsyra salva tränger hårsäckarna och underlättar avlägsnandet av döda hudceller från porerna. Detta hjälper att bli av med nuvarande fläckar och minska antalet framtida utslag. Medicineringen minskar också hudrodnad och svullnad.

Vid användning vid behandling av andra hudåkommor, salicylsyra grädde verk genom att mildra och lossa drabbade huden. Vissa hudåkommor orsaka skalning, avflagning och överväxt av hudceller. Individer salvan på området, uppmuntra de drabbade hudceller faller av eller blir lättare att ta bort.

Salicylsyra finns i flera styrkor, och individer kan skaffa det över disk eller via recept. Beroende på tillståndet, kan en individ behöver ansöka medicineringen så ofta som flera gånger om dagen eller så sällan som en gång eller två gånger i veckan. Vid behandling av akne, typiskt är det rekommenderat att applicera salvan över hela ansiktet en eller två gånger om dagen. Salvan ska användas kontinuerligt för effektiv akne behandling. När en individ slutar tillämpa medicinering, kommer de positiva effekterna upphör.

De flesta biverkningar av salicylsyra salva är milda. Vissa personer kan uppleva sveda, torkning, peeling, rodnad eller hudirritation på applikationsstället. Denna irritation kan avta med regelbunden användning, och fuktgivande det drabbade området kan hjälpa. Det är en bra idé att börja med bara en ansökan om dagen för att bedöma hudreaktion och sedan bestämma lämplig användningsfrekvens.

  • Salicylsyra salva används för att behandla många förhållanden.
  • Salicylsyra används ofta i akne läkemedel.
  • De flesta biverkningar av salicylsyra salva är milda.
  • Medicinska schampon innehåller salicylsyra kan oftast behandla mjäll.
  • En speciellt framtagen ansiktstvätt som innehåller salicylsyra kan användas för att rensa porerna och jämn hudton.
  • Salicylsyra extraheras från barken av vide träd.
  • Topisk salicylsyra kan användas för att behandla vårtor.
  • Salicylsyra är härledd från pilbark.