Pasta e Fagioli Recept

June 18

Pasta e Fagioli, vilket helt enkelt betyder "pasta med bönor," är en mycket näringsrik, god smak, traditionell italiensk maträtt. Denna version är mycket enkelt, med bara det minsta av olivolja, vitlök och lök för att komplettera den milda smaken av bönorna och pasta.

Pasta e Fagioli Recept

Tillagningstid: 10 minuter

Koktid: Mindre än 15 minuter

Avkastning: 4 portioner

1/2 medelstor lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackad

2 msk olivolja

1/2 cup grönsaksbuljong

19-ounce kan Great Northern bönor eller cannelloni bönor (vita kidneybönor), avrunna och sköljda

12 gram armbåge makaroner, små snäckor, bowtie pasta eller linguine brutna i bitar

  1. I en stor kastrull, koka vatten för pasta och koka pastan enligt paketets anvisningar. Töm och ställ åt sidan.
  2. I en stor stekpanna, värm olivolja. Koka löken och vitlöken i oljan på medelvärme tills löken är genomskinlig, ca 7 minuter.
  3. Lägg buljongen till stekpanna och föra ingredienserna till en koka. Lägg bönorna och låt sjuda i 5 minuter, rör om ofta.
  4. Lägg den kokta pastan till stekpanna och rör om för att grundligt kombinera med de andra ingredienserna. Koka i 1 till 2 minuter eller tills genomvarmt, rör om ofta.

Lägg till ytterligare örter och kryddor, till exempel basilika, rosmarin och / eller timjan, i steg 1. Även överväga att lägga skivade champinjoner och / eller hela, skalade tomater (bryta upp dem med en träslev efter att ha lagt) i steg 3. Om maträtt blir för tjock (eller om du återuppvärmning resterna), lägga till flera matskedar grönsaksbuljong.

Per portion: Kalorier 547 (Från Fat 81); Fett 9g (Mättade 1g); Kolesterol 0mg; Natrium 452mg; Kolhydrat 95g (Kostfiber 12g); Protein 27g.