Vad är Pastoral poesi?

June 26

Pastoral poesi är en gammal konstform som koncentrerar sig på den idealistiska vision av livet på landsbygden. Historien om den här typen av versen är omfattande, med början i de verk av Theocritus, en grekisk poet, och Vergilius, en stor romersk författare. Pastoral verser fortsatte att vara populär i den romantiska och viktoriansk epoker av brittisk litteratur. De vanligaste teman pastoral poesi inkluderar dygder lantliv, förförisk romantik, sorg, död och korruption av politiken. Bland de mest populära poeter att skapa den här typen av skrivande var Christopher Marlowe och John Milton.

Det är allmänt trott att pastorala poesi uppstod från de låtar av herdarna i gamla tider. Även om detta är allmänt accepterat, de tidigaste verserna hade förmodligen lite gemensamt med de senare skapelser. I det tredje århundradet f.Kr., skrev Theocritus rhymes berättigade Idylls om lantlivet av Sicilien, och de användes för att informera stadsbor i Alexandria. Under det första århundradet f.Kr., började Virgil skriva vers som avbildas hans sofistikerade vänner och sig själv som enkla herdar njuta av pastorala livsstil som var faktiskt främmande för dem.

De romantiska och viktorianska åldrar i brittiska skrifter omfamnade pastoral poesi och började producera mycket litteratur i denna anda. De brittiska poeter haft prisa det naturliga livet som ställdes ut i pastoral vers medan de jämfört sin skönhet och enkelhet med korruption i politiken av stadslivet. Bland de viktigaste och populära verk av dessa epoker var Matthew Arnolds Thyrsis, där poeten skrev om en av Vergilius herdar medan minne av döden av hans vän, 19th century poeten Arthur Hugh Clough. Den romantiska poeten Percy Shelley publicerade också en viktig pastorala arbete med titeln Adonais, som skrevs om bortgången av den unga geniet poeten John Keats.

Kanske några av de mest lästa och ansedda verk i pastoral poesi skapades av Marlowe och Milton. Marlowe skrev dikten The Passionate herden till hans kärlek, vilket innebär en herde förförisk vädjan till flickan i hans drömmar att leva med honom och dela sin kärlek. Miltons Lycidas var i traditionen av att använda pastoral poesi att memorialize någon avliden, i detta fall, en av Miltons klasskamrater som hade drunknat i havet.

Språket i pastorala poesi är en som firar den härliga och okomplicerad karaktär livet på landet. Dess rötter är gammal, och dess popularitet har långvarig. Det är en konstform fortfarande studeras av moderna studenter, och dess inverkan har ekade i hela generationer.

  • Percy Bysshe Shelley skrev den pastorala dikten med titeln Adonais.
  • Pastoral poesi firar enkelheten i livet på landet.
  • John Milton ökänt skrev pastoral poesi.
  • Adonais skrevs om död John Keats.
  • Christopher Marlowe var en engelsk poet och dramatiker som var känd för sin pastorala diktning.