Vad är en Bikram Yoga Mat?

March 26

En Bikram yoga matta är en yogamatta lämplig för Bikram yoga. Även känd som "hot yoga", Bikram yoga innebär att man går smidigt genom en serie av yoga poserar i ett uppvärmt rum. Värmen är tänkt att öka djupet av stretching samtidigt uppmuntra kroppen att svettas, vilket vissa människor tror bidrar till utsläpp av gifter ur kroppen. Även om det inte är nödvändigt att använda en specialiserad matta för varm yoga, finns det några faktorer att tänka på när man köper en matta för att delta Bikram yoga.

Det största problemet med mat val är att Bikram Yoga gör människor svettas en hel del. Detta är önskvärt och en del av den punkt Bikram yoga, men det kan vara ett verkligt problem på mattan, eftersom svett kan göra mattan hal. En svettig matta kan göra någon instabil under utmanande poser. Vissa människor lösa detta problem genom att lägga ut en handduk på mattan, men detta kan störa dragkraft. En Bikram yogamatta är utformad för att ge gott om friktion, även när det är fuktigt av svett.

En bra Bikram yogamatta kommer inte bli hala när någon svettas, och det kan även vara något överdimensionerad så att det inte behöver justeras under yogarutinen. Beroende på smaken av yogi eller yogini, kan mattan vara tjock, ger mer stöd och dämpning, eller tunn, vilket gör en fastare koppling med marken. Mats kommer också i en rad olika färger och mönster.

Vissa människor gillar syntetiska mattor tillverkade av material som är utformade för att vara andas så att de inte blir hala. Skum yogamattor är mycket vanliga. Det är även möjligt att använda mattor tillverkade av naturmaterial som bomull och bambu, eller för att använda en Bikram yoga matta, en vävd matta avsedd för yoga. I samtliga fall bör mattan vara tvättbar, eftersom det kan bli obehagligt med användningen i övrigt.

Människor som vill träna Bikram yoga bör ta med minst två handdukar i tillägg till deras Bikram yogamatta. En liten handduk för att torka händerna är användbart, som är en fullstor handduk att klappa ner kroppen eller att lägga ut på mattan, om det börjar bli hala. Många tycker också att duscha efter Bikram sessioner, i vilket fall en tredje handduk och en total förändring av kläder är mycket lämpligt.

  • En Bikram Yoga klass består av en utmanande krets av 26 asanas som görs två gånger.
  • Bikram Yoga ger en utmanande träning och hålls vanligtvis i ett uppvärmt rum.
  • En bra Bikram yogamatta kommer att behålla drivkraften även vid blöt av svett.
  • På vissa studios är Bikram yoga kallad "hot yoga."
  • Människor som vill träna Bikram yoga bör ta med minst två handdukar i tillägg till deras Bikram yogamatta.