Hur man undviker dubbelDoppNing Avdrag för en avlidnes, Estate, eller Förtroende

June 17

Du kanske har insett att många av de som finns tillgängliga på blankett 706 ser bekant avdrag, och du kanske undrar om du kan få både och, de dras av den första gången på 706 och sedan igen på 1041. Tja, canâ du € t. I själva verket avser IRS att denna praxis som dubbel-doppning och frowns på det på allvar.

Så väljer. När du har en egendom som är skyldig fastighetsskatt, jämföra skattesatser för fastighetsskatt och inkomstskatt (fastighetsskatt är nästan alltid högre) och ta de avdrag på avkastningen thatâ € s betalar en högre skattesats.

Å andra sidan, om du måste lämna en 706 men vann? € t skyldig någon egendom skatter (kanske på grund av en efterlevande make och en obegränsad äktenskaplig avdrag), dra bara saker som begravningskostnader och skulder avlidnes (som arenan € t avdragsgill på 1041)706. Inkludera alla estate administrationskostnader på 1041.

Som med alla regler, de dubbel doppa regler har ett par undantag. Fastighetsskatt som har bedömts men inte betalats från och med dagen för döds är en giltig skuld av avlidnes Form 706, men eftersom gården betalar dem, även blir de en inkomstskatt avdrag tillgänglig för dödsboet.

Och sjukvårdskostnader faktureras efter döden är en skuld på gården på 706, men du kan ta med dem på decedentâ € s slutliga Form 1040 som en medicinsk avdrag. Bara för att låta IRS vet att du havenâ € t dubbeldoppad, måste du bifoga en undertecknad försäkran om att eventuella avdrag tas på estateâ € s Form 1041 havenâ € t tagits på estateâ € s Form 706.

Som den högsta bygel federal inkomstskatt (39,6 procent) och för fastighetsskatt (40%) är nu i princip samma, om du har en egendom thatâ € s förbehåll för både intäkter och fastighetsskatt, kan det vara meningsfullt att räkna på estateâ € s Form 1041 och Form 706 med och utan de avdrag som skulle kunna kvalificera sig för antingen avkastning och använda de avdrag som ger gården det bästa resultatet.

Donâ € t glömmer att ta statsintäkter och egendom / arvsskatt i beaktande när du spelar med dessa siffror; minns, du € re försöka minimera de totala skatterna, inte bara skatte betalas till antingen den federala eller delstater.