Vilka är de bästa tipsen för Fundraising för ideella organisationer?

September 26

Experter säger att nummer ett skälet till att folk lämna bidrag till ideella organisationer är inte att de tror på uppdraget, att ge till välgörenhet gör dem att må bra, eller att de är ute efter ett skatteavdrag. Det är för att någon frågade dem. Det är därför som fundraising experter säger att det absolut bästa tips för fundraising för ideella organisationer är att fråga, fråga, fråga. Åstadkomma detta kan innebära att inrätta en insamlings team och samla volontärer till människan telefoner, design kampanj utskick, forskningsdonator historier och skriva bidrag.

Ideell fundraising kan generellt delas in i två huvudkategorier: regerings fundraising och privata insamlingar. Statliga medel kommer vanligtvis till en ideell från lokala, regionala eller nationella regeringen genom bidrag, poster i budgeten, eller speciella program. Privata medel kommer ofta från företag, icke-statliga organisationer som gör bidrag, eller från individer. Fundraising experter menar att upprätthålla en lämplig balans mellan dessa två källor till pengar. På så sätt kommer en kris i en sektor eller den andra inte orsaka organisationens kassaflöde för att torka upp helt.

Proffs som arbetar i fundraising för ideella organisationer ofta är specialiserade på att arbeta med en eller flera av dessa grupper. De färdigheter som krävs för att navigera den statliga byråkratin skiljer sig från de som är nödvändiga för att skriva en framgångsrik bidrag förslag, bygga en filantropisk relation med ett företag, eller rekrytera en förmögen societets till donatorn deltagarlistan. Av den anledningen kan det vara en god idé att skapa ett fundraising lag, snarare än att förlita sig på ensamstående individer att göra allt fundraising för ideella organisationer. Ett bidrag författare, en företags fundraising specialist, en stor givare officer och en allmän utveckling officer är vanliga spelare på en framgångsrik ideell organisation fundraising laget.

Oavsett vem som frågar vem för pengarna, experter normalt överens om att fundraising för ideella organisationer bör göras strategiskt. En insamlingsplanen tar normalt hänsyn till frekvensen av frågar, hur mycket pengar bad om, det medium som används, och om be lyckades. Andra överväganden inkluderar ofta hur mycket pengar har gett historiskt från donatorn och läget i givarens ekonomi. Att hitta en formel som framgångsrikt inkorporerar alla dessa variabler kan ta ett tag och kräver spårning varje företag under tiden. Om en icke-vinstdrivande organisation inte har möjlighet att samla in eller tolka dessa data och använda den för att finslipa sin fundraising strategi, kan det vara en bra idé att anlita en extern byrå för att göra det.

Förstå givarnas ger mönster kan belysa skillnaderna mellan dem. Vissa kan göra ett litet månatligt bidrag medan andra ger en stor summa varje år under semesterperioden. En person kan göra en engångsdonation för att hedra en vän eller händelse medan en annan har en djupare koppling till den icke-vinstdrivande organisation och kanske vill finansiera ett nytt program eller en byggnad. Forskar en donators givande historia och kapacitet kan informera den metod som används för att be honom eller henne för pengarna i framtiden, och många insamlingar rekommenderar att du skapar olika versioner av samma donation kampanj för att rikta dessa olika grupper. På så sätt, någon som bara har gjort små bidrag kommer inte vara rädd bort av en begäran om en stor donation, och pengarna kommer inte lämnas på bordet genom att be en rik bolag för för lite.

  • Icke-proft insamlingar kunde inkludera matbilturer.
  • Välgörenhet baseball spel kan användas som en ideell fundraiser.
  • Ideella organisationer kan vara värd förmånshändelser.
  • Händelser som vinprovningar kan vara en typ av insamlingsmöjlighet.