Hur väljer jag det bästa Rye Grass Seed?

December 5

För att välja den bästa råg gräsfrö, måste du bestämma om vill en årlig rajgräs, en perenn rajgräs, eller en blandning av råg gräs och en annan typ av gräs. Årlig rajgräs måste planteras varje år men är lätt att använda och hjälpsam i flera olika applikationer. Perenn rajgräs är en permanent plantering som kommer att fortsätta att växa hela året, men det kan bara användas i vissa klimat. En kombination av rajgräs och en annan gräs kan ge dig fördelarna med både gräs och kan vara det bästa valet för vissa områden.

Årlig råg gräsfrö är perfekt, i många situationer, för sådd en befintlig gräs för att få vintertillväxt. Dessa frön gror snabbt, vilket gör att du enkelt kan sprida dem runt området utan markberedning, eller grävning av marken. Denna funktion kombinerat med rajgräs förmåga att växa bra i kallare klimat, gör det bra att använda under vintern när din befintliga gräs går vilande. Den rajgräs förhindrar erosion och ger dig vintertillväxt samtidigt tillåta din befintliga gräs att återföds ständigt när vädret blir varmare. Årlig råg gräsfrö kan också användas i betesmarker, men om du använder den för detta ändamål, se till att du får ett frö som är speciellt avsedd för användning i betesmarker och inte en mängd som är avsedd för gräsmattor.

Perenn råg gräsfrö används för permanent tillväxt i gräsmattor eller andra anlagda områden, såsom parker eller golfbanor. I rätt område, kan perenna rajgräs ger en tät turf gräs som växer bra av sig själv eller med annan vegetation. Perenn rajgräs är rätt för dig om du vill gräs som växer hela året för flera år och om du bor i ett område där klimatet är svalt nog för rajgräs att blomstra. Det är viktigt att kontrollera sådd zoner när du köper din råg gräsfrö och se till att du planterar dina frön i ett område där vädret är gynnsamt att odla perenna rajgräs.

För vissa områden, ger en kombination av råg gräsfrö och en annan typ av utsäde den perfekta kombinationen av egenskaper. Rajgräs är ofta blandat med Kentucky bluegrass eller andra prärien eller turfgräs. De multipla typer av gräs arbeta tillsammans för att åstadkomma en tillväxt som är stark och hållbar och som kan vara tätare än någon av de gräs skulle vara på egen hand. Denna typ av kombination kan också tillåta en gräs att vila eller gå vilande under en tid då en annan typ växer så att du alltid har tillväxten utan att behöva overseed. Om du bestämmer dig för att en blandning fungerar bäst för ditt område, se till att du noterar alla typer av gräs i mixen så att du kan se till att du har rätt växande villkor för alla gräs.