Rengöra en sovsäck

November 3

Sovsäckar presentera ett problem när det blir dags att rengöra dem. Jag har en super kapacitet tvättmaskin, och fortfarande kan inte tvätta en sovsäck i det eftersom detta tenderar att göra tvättmaskinen promenad över golvet, på grund av en obalanserad last. Jag har antingen var tvungen att göra en resa till den lokala tvättomat att använda sin största bricka för att tvätta sovsäcken, eller tvätta den för hand i mitt badkar. Jag har oftast valde det senare botemedel, eftersom det tar mindre pengar att göra det själv. Följ dessa enkla instruktioner för att rengöra din sovsäck hemma:

 1. Helt packa upp sovsäck och lägg det på en plan yta. Se till att ytan som du använder är fri från smuts och skräp, eller täck arbetsytan med en ren säng ark eller duk.
 2. Med hjälp av en lösning av vatten och diskmedel i en sprayflaska, spraya uppenbara fläckar, grundligt mättar dem.
 3. Vänd sovsäcken över och fukta fläckar på den andra sidan.
 4. Med hjälp av en tandborste, agitera tvättmedel i fläckarna.
 5. När du har tvättat fläckarna för hand, är det dags att handtvätta hela påsen. Fyll ditt badkar till hälften med varmt vatten, och se till att det är en temperatur som dina händer kan stå. Använd en generös del av tvättmedel, lägga till det i vattnet.
 6. Sänk påsen i badkaret och gnugga tyget mot varandra med händerna. Fortsätt gnugga och omskakning av tyget tills du helt tvätta hela påsen på båda sidor. Detta kan ta ganska lång tid, beroende på storleken på din sovsäck.
 7. Med sovsäcken fortfarande i badkaret, dränera vattnet och sedan fylla den med rent vatten.
 8. Skjut sovsäcken upp och ner i vattnet för att skölja den. Du kan behöva tömma vattnet och fylla på badkar flera gånger för att helt skölja påsen av tvål.
 9. När sköljvattnet ser klart i stället för tvål, skumma, eller filmy är sovsäcken ren och sköljas. Töm ut vattnet från badkaret.
 10. Lämnar påsen i badkaret, trycka hårt för att pressa vatten ur materialet. Be någon att hjälpa dig vrida ur sovsäcken av överflödigt vatten.
 11. När du har tagit bort allt vatten som du kan, lägg påsen platta ute i solen för att torka. Om detta inte är möjligt, torka den i torktumlaren med hjälp av en mycket låg värme.
 12. När påsen känns torr, rulla den inne i en tjock filt och knyta den stängs. Ta bort den från filten trettio minuter senare. Känn filten. Om det är fuktigt, är sovsäcken inte torr. Lägger tillbaka inne i torken för att torka den, eller låt den lufttorka utanför.

Det är viktigt att du ser till att din sovsäck är helt torr innan du rullar ihop den och förvara den. Även viss fukt kan uppmuntra mögel och mjöldagg växa.