Lewis och Clark: Profilering Meriwether Lewis

November 8

President Thomas Jefferson dök aldrig vackla i sitt beslut att skicka Meriwether Lewis att leda kåren av Discovery i den amerikanska västern. Fast han hade vänt Lewis ner för att leda en liknande resa när Lewis var bara 18 år gammal, tyckte han Lewis var redo andra gången runt. Jefferson hade känt Lewis nästan hela sitt liv, och visste sina rötter. Han var inte bara lita en ung man som var i hans bekantskap.

Kissing kusiner

Thomas Jefferson kallas Lewis familjen en av de mest framstående i Virginia. Två av Jefferson syskon hade gift in i en rad av Lewis familjen, och Nicholas Lewis, Meriwether farbror, blev en nära vän som lyckades Jefferson angelägenheter under de år som han var minister till Frankrike.

Meriwether Lewis farfar, Robert, var den första Lewis att komma till Amerika 1635. En brittisk arméöverste, fick han 33.033 hektar mark i Albemarle County, Virginia, i ett bidrag från kungen. Han blev en lyckad planter. När översten dog, hans femte son, William, Lewis far, ärvde en rustik plantage som heter Locust Hill nära Jeffersons hem Monticello. William Lewis gifte sig med sin syssling, Lucy Meriwether, 1769. De Meriwether och Lewis familjer var mycket nära, full av kusiner som hålls väljer varandra för kompisar. Familjerna gifte 11 gånger på sjuttonhundratalet. (Äktenskap mellan familjerna var ganska vanligt på den tiden.)

Att förlora en far

William och Lucy Lewis hade tre barn: Jane, Meriwether (född 18 aug 1774), och Reuben. Under de första åren av Meriwether liv, var hans far bort slåss i frihetskriget. Hemma i november på en kort permission från armén, försökte Lewis far att korsa den isiga, svullna Rivanna River på översvämningar skede, drunkning sin häst och nästan själv. Soaked och frysa, gick han tillbaka till Locust Hill och gick till sängs. Två dagar senare var han död i lunginflammation. Meriwether var bara 5 år gammal.

Meriwether farbror Nicolas, Jeffersons vän, blev Meriwether förmyndare (en person, oftast en släkting, som såg efter en underårigs ärvt egendom tills den minderåriga kom myndigt). Sex månader efter att hans far dog, gifte Meriwether mor en vän till familjen, John Marks. Lucy och John Marks hade ytterligare två barn.

En rakel mor

Lucy Lewis Marks levde till nästan 86 år gammal, en extremt hög ålder på artonhundratalet. Meriwether brev till hennes show hur förtjust i henne att han var. En märklig kvinna på flera konton, hon var ett land läkare utan ett diplom, ridning häst att behandla hennes sjuka grannar, samt schabring hennes familj och slavar. Eftersom det inte fanns några sjukhus eller kliniker och få utbildade läkare i Virginia eller någon annanstans i USA vid den tiden, lägger healers eller fältläkare var vanliga - för lay läkaren att vara en kvinna, var dock ovanligt.

Lucy Marks förstod medicinska egenskaper av växter och växte medicinalväxter. Hon lärde Meriwether vad hon visste, som senare var till hjälp för honom både när han var i armén och som han ledde expeditionen. Människor som kände familjen sade att Meriwether ärvt många karaktärsdrag, inklusive energi och mod, från sin mor. Han ärvde också en tendens till depression från sin far.

Att bli oöverskådliga man

När han var åtta år gammal, gick Meriwether med sin styvfar och andra Virginians på en expedition för att kolonisera en bit vildmark mark i Georgien. Lewis stannade i Georgien tre eller fyra år och lärde sig många av de färdigheter som krävs för överlevnad på gränsen. Där utvecklade han en kärlek till vandring - promenader ensam i timmar över landskapet, observera växter, djur och geografi. Det var en passion som skulle pågå hela sitt liv.

Att få lite skolgång

Vid 13, Lewis återvände till Virginia för att få mer utbildning och förbereda sig för att ta över driften av Locust Hill. Lewis var nyfiken, äventyrlig, och en bra elev, att lära sig läsa och skriva utan någon formell skolgång alls förrän han var 13. Eftersom Albemarle County hade inga skolor på den tiden, bodde med olika lärare i deras hem, ett vanligt sätt att Lewis få en formell utbildning i början Amerika.

Den handledning, som varade ungefär fyra år, tycks ha lärt honom grundläggande matematik, botanik, naturhistoria, och geografi, bland andra ämnen. Han förbättrade sitt författarskap skicklighet och förmodligen läsa klassisk litteratur. Han fick inte en bra utbildning av normerna i tiden men det var inte en usel en, heller.

Vid 18 års ålder, tog Lewis över Locust Hill, ca 2.000 hektar tobak plantage och livsmedelsgrödor, 100 eller så djur och över 20 slavar. Förvaltning av en liten plantage vid sekelskiftet av sjuttonhundratalet betydde inte slitsamma arbete - som gjordes av slavarna - men han skulle ha behövt bemästra jordbruket, destillering, avel, slakt, smide, bokföring, och en mängd andra färdigheter.

Att vilja ut, registrerar dig

Lewis överträffade på jordbruk men hade ingen passion för det. Istället ville han se kontinenten, att utforska, för att fortsätta vandring som han älskade - och han visste att hans mor var fullt kapabel att köra plantagen, som Lewis hade ärvt grund av Virginias lag förstfödslorätt (en fars egendom övergår till den förstfödde sonen). När American Philosophical Society of Philadelphia började en prenumerationskampanj på Thomas Jefferson uppmaning att skicka en expedition till Stilla havet 1792, Lewis "varmt beställt" Jefferson att låta Lewis leda expeditionen. Jefferson trodde världen av Lewis och hans familj, men han trodde Lewis var för ung för att leda ett farligt expedition och saknade kompetens botanisten valts för resan, Andre Michaux.

Så, Lewis, rastlös och missnöjd med ett stillasittande liv på Locust Hill, frivilligt på ålder 20 för Virginia milisen ropade 1794 av president Washington att lägga ner Whiskeyrevoltet. (Skotska och irländska nybyggare i Pennsylvania kör whiskystillbilder hade tagit till vapen mot regeringen i protest mot en whisky skatt. De hotade att skjuta tjänstemännen kommer att samla in skatter.)

Lewis var så ivrig att vara i 12.000 man starka milisen skickade att stävja störning att han var en av de första män att värva. Han var en privat förrän hösten 1794, då han fick uppdraget en fänrik (den lägsta steget på underofficerare, strax under en junior grade löjtnant). "Jag är ganska nöjd med en soldats liv", skrev han till sin mor efter volontär att stanna i Pennsylvania när upproret ebbade ut och resten av Virginia milisen väg hem.

Han skrev också till sin mor att när hans värvning i milisen var upp, skulle han Kentucky att spekulera i mark och ta hand om vissa familjeföretag, men när tiden kom, bemyndigades han som en fänrik i den ordinarie armén, stället. Han sändes ner Ohiofloden att gå Allmänna "Mad Anthony" Wayne trupper; Han försökte förklara sitt beslut i ett brev till sin mor och undertecknat det, "du någonsin uppriktiga tho vandrande Son."

Fighting krigsrätt

Lewis gjorde tydligen sin del av drickande, ett återkommande evenemang bland officerare i armén av hans dag. Han hävdade också en hel del om politik: Armén var full av ett politiskt parti som kallas federalistsna, men Lewis var en Demokratisk-Republikan (anti-federalistiska parti som Jefferson grundade och ledde) och i strid med federalistiska filosofi. Tydligen han inte komma överens, av politiska eller andra skäl, med hans chef, och i november 1795, då Lewis var 21 år gammal, blev han ställas inför krigsrätt, anklagad för att dricka sig full, förolämpa hans chef och störande av ordningen. Han vädjade "icke skyldig", och efter en hel veckas vittnesmål, han var "frikänd med ära."

Möte Clark för första gången

Den befälhavare, General Wayne, visste om konflikten mellan Lewis och hans chef och tänkte problemet inte skulle sluta med Lewis frikännande på krigsrätten avgifter. Så han hade Lewis överförs till ett företag av elitskarpskyttar, under befäl av kapten William Clark. För sex månader, Lewis och Clark lärde känna varandra och blev goda vänner. Clark lämnade armén 1796 för att åka hem till sin familj plantage nära dagens Louisville, Kentucky, för att hjälpa sin bror George Rogers Clark reda ut några ekonomiska problem.

Att hitta ett perfekt jobb

År 1799, blev Lewis befordrad till löjtnant och postat till Charlottesville. Ett år senare var han utsänd till Detroit och utsåg regementets kassör. Det var ett jobb Lewis verkligen älskade att han kunde resa med häst till fästningar söder om floden Ohio och resor upp och ner i floden med kölbåt (stor, grund frakt båt) eller pirog (flatbottnad båt som en kanot). I december 1800, var Lewis befordrad till kapten.