Förståelse Xeriscaping

November 8

Vid första anblicken kan ordet xeriscape ser hotfull, men det betyder helt enkelt att liggande eller odla växter med mycket lite vatten. Härstammar från det grekiska ordet Xeros, vilket innebär torr, anställda vid Denver, Colorado, vattenavdelningen uppsatt på ordet scape att hänvisa till landskapet, och myntade begreppet xeriscape.

Om du redan spara genom att använda gutter vatten för att vattna din gräsmatta eller trädgård, använder du huvudmännen i xeriscaping, oavsett om du vet det eller inte. Sann xeriscaping involverar alla typer av växter, inte bara växter som kommer att växa med lite vatten-med målet att med hjälp av en låg underhållssystem och bevara vatten. Arbeta med din klimat, den årliga nederbörden, och väljer zon-lämpliga växter är alla en del av xeriscaping.

Så, hur gör du odlar växter utan att använda sprinkler och slangar att vattna dem? Du hittar kreativa sätt att använda vattnet som redan finns. Här är några riktlinjer och tips för att införliva xeriscaping i ditt landskap:

  • Växter. Välj växter som kommer att växa i ditt klimat och växande zon med lite vatten. Det betyder inte att du bara ska växa kaktusar. Visst, om du bor i ett torrt område, till exempel Texas eller Arizona, kommer de val vara mindre än om du bor i ett regnigt område, såsom Oregon. Besök din lokala plantskola och tala med de yrkesverksamma som rör inhemska växter. Eller, ännu bättre, ta en vandring och se vilka typer av växter växer naturligt utan nytta för underhåll, och välja de typer av växter för ditt landskap.
  • Marktäckare. Istället för att ha en gräsmatta från varje kant av din bostad, väljer att använda andra marken täcker som inte kommer att använda vatten. Sådana marken täcker kan innefatta, stenar, kompost eller grus.
  • Bevattning. Har du hört historier om din mormor tvätta håret med hjälp av regn fat vatten? Min mormor svor att det gjorde hennes hår mjukare. Du kan återanvända vatten och använda den för dina växter genom att placera behållare under dina stuprör för att fånga regnvatten. Du kan också gräva sneda diken runt dina växter att uppmuntra regnvatten till tratten till rotsystemet.

Om du absolut måste vattna ditt landskap, välja en mer vatteneffektiv metod som soaker slangar eller droppbevattning, där vattnet inte avdunstar eller köra av. Se till att din växande jord mulched och komposteras ofta för att hålla det i bästa skick växande möjligt. Försök att plantera liknande-behovs växter tillsammans. Om du har en vattensugande hosta, växt den med andra vattensugande växter. På så sätt, om du behöver vatten, du behöver bara vatten som ett område.