Hur blir jag en Meeting samordnare?

March 17

Mötessamordnare karriärer kräver över genomsnittet social kompetens, utmärkt organisation och time management förmågor och en hel del on-the-job training. En högskoleexamen kan krävas för att bli ett möte samordnare, men det är inte alltid nödvändigt. Denna snabba, hands-on karriär lockar multitaskers och de som föredrar okonventionella arbetstider och inställningar.

Top-notch kommunikativ förmåga är avgörande för att bli ett möte samordnare. Mycket av det här jobbet kretsar kring kommunicera med andra, från kunden som betalar för mötet till matleverantör som ger mat till de människor som deltog i mötet. Kunskaper i främmande språk kan vara ett plus när han blir ett möte samordnare, eftersom denna position kan innebära resor över hela världen och tala med kunder och gäster från andra länder.

Andra mötet samordnare krav inkluderar budgetering, kopia skriva, och organisatoriska och motiverande färdigheter. Mötes planerare inte bara planera möten. De samordnar och köra mötena också, så du bör vara en självgående som också är bekväm delegerande arbete. Time management är avgörande för ett lyckat möte, både för dig och för dem du kommer att styra före och under mötet eller konventioner.

Även om en examen inte krävs för att bli ett möte samordnare, många företag föredrar en bachelorâ € s examen. Vanliga majors omfattar marknadsföring, PR, och hotel management, men en mängd olika college program kan leda till ett möte samordnare karriär. Vissa resor och turism majors inkluderar konferens kurser i företagsekonomi, och dessa kan vara till hjälp för att starta eller förbättra mötessamordnare träning.

Erfarenhet är en effektiv väg till de flesta möte samordnare karriärer. Tidigare arbeten inkluderar ofta administrativ assistent eller kontors positioner där du ansvarar för att planera mindre möten eller konventioner. Starta små ger en chans att lära sig linor utan trycket som kommer med att planera ett större möte eller konventioner. Andra arbeten som kan hjälpa dig att förbereda för att bli ett möte samordnare även positioner i hotell catering, marknadsföring eller försäljning.

Vissa konvention och mötes föreningar erbjuder certifikat och meriter för att förbättra mötessamordnare träning. Certifiering är inte obligatoriskt för Mötessamordnare karriärer, men det kan vara till hjälp när man söker en position i en stor organisation. Junior mötesplanerare söker ibland kompletterande utbildning och meriter för att öka sina chanser till befordran eller hänförs till större möten eller konventioner.

Klient tillfredsställelse är avgörande för framgångsrika möte samordnare karriärer, så du bör kunna främja och marknadsföra din egen förmåga. Många organisationer hålla stora möten eller konventioner varje år, så konsekvent göra ett gott intryck är avgörande för framgång. Uppfinningsrikedom, perfektionism, och en lång lista med pålitliga kontakter kan hjälpa dig att bli ett möte samordnare med ett grundmurat rykte.

  • Top-notch kommunikationsförmåga är avgörande för att bli ett möte samordnare.
  • Underlätta möten är en viktig del av ett möte samordnare jobb.