Vad är en gaffeltruck Basket?

March 21

En gaffeltruck korg kallas ibland en man korg eftersom det är en enhet som tillåter en person att lyftas säkert av en gaffeltruck. Denna fastsättning fungerar tillsammans med pinnarna på en gaffeltruck, och den har en bur så väl som en plattform på vilken en person kan stå medan som lyfts. En gaffeltruck korg används oftast för att tillåta en person att lyftas högt över marken för att genomföra reparationer, handlastvaror, flytta ömtåliga föremål, och så vidare. Personen ridning i korgen brukar säkrad med en sele för att förhindra fallolyckor.

Strukturen för en gaffeltruck korg kan variera, men de grundläggande komponenterna är i allmänhet samma: en stödplattform på vilken arbetstagarna kan stå, gaffelfickor där gaffel s pinnar kan glida stödja gaffeltruck korgen, säkerhetskedjor som ansluter korgen till Lyft för att förhindra de två enheterna från att separera, och tunga stål räcken som arbetstagaren kan säkra sig via en sele och karbiner eller andra krokar. Vissa modeller av truckar korg har dörrar som kan stängas och låsas medan en person lyfts i gaffeltruck korgen; detta förhindrar fallolyckor medan du arbetar väders. Vikt rating av korgen kan variera beroende på modell, och vikten lyfts bör ske i enlighet med de viktbegränsningar för gaffeltruck samt.

Ibland korgen kan funktionen ytterligare strukturer eller verktyg som kan lägga bekvämlighet och säkerhet. Verktygs brickor eller lådor, till exempel låta personen i korgen för att säkra verktyg som inte används. Detta förhindrar att verktyg från att tappas, vilket kan vara farligt för åskådare och skadliga för de verktyg själva. Andra tillbehör kan innehålla arbetsytor såsom bänkar eller tabeller eller andra jobbspecifika bilagor.

Det är ibland säkert att ha två personer i gaffeltruck korgen i taget, är det inte i allmänhet säkert att ha fler än två personer i korgen på en gång. De viktbegränsningar bör följas noggrant, så att överskrida gränserna kan leda till olyckor eller till och med dödsfall. Föraren av gaffeltruck ska vara vid spakarna på maskinens hela tiden medan en person lyfts i korgen, eftersom säkerhetsfrågor kan uppstå snabbt. Den person eller personer inuti mannen korgen bör fästas vid ramen av korgen hela tiden för att förhindra fall eller andra incidenter.

  • Korgar kan användas så att människor kan säkert lyftas av gaffeltruckar.