Vad är Dippin 'Dots?

March 22

Dippin Dots är en glass nyhet skapas av flash frysa glass med flytande kväve genom en egenutvecklad process. Slutresultatet är ett antal små pelletsformade "prickar" av glass som kan scooped in i en serveringsskål och äts med en sked eller hälls direkt i sin mun. Dippin Dots är kraftigt främjas som den "Ice Cream of the Future", och är allmänt tillgänglig endast i godkända Dippin 'Dots franchising.

Dippin Dots började som ett experiment i effekterna av blixtfrysning på mat. En ingenjör använde en behållare med flytande kväve för att frysa super ett parti av glass bas, och resultatet blev en pärlstav glass som behållit all krämighet av vanlig glass, men med att överföra små pellets. Servrar av Dippin 'Dots skulle inte behöva uthärda stress och påfrestningar av dela upp glass med en traditionell scoop. Dippin Dots kan serveras med torr mätning skopor från behållare som lagras i en specialdesignad superfrysenhet.

Det finns ett antal av olika bas smaker för Dippin Dots, inklusive den traditionella choklad, vanilj och jordgubb. Exotiska smaker såsom banan, mynta och pina colada kan också skapas genom frysning flash processen. Kunderna kan välja specialiserade blandningar som choklad mynta eller jordgubb banan, eller välj valfritt antal bas smaker att blanda. Dippin Dots också kan göras från en frusen yoghurt bas eller en smaksatt sirap bas för att skapa fryst yoghurt eller frysta is pärlor.

Det finns också alternativa frysta behandlar som funktionen Dippin Dots glass, bland annat en version av den traditionella glass smörgås med Dippin 'Dots pärlstav glass hälls mellan två kakor. Dippin Dots kan också användas som strössel på andra Glass nyheter, såsom glassar eller banana splits.

Även faktureras som "Ice Cream of the Future", Dippin 'Dots har inte gjort en betydande buckla i glassmarknaden hittills. På grund av ett fel i den ursprungliga patentansökan, kan andra företag lagligen producera en flash fryst glassprodukt som liknar Dippin 'Dots, och åtminstone ett varumärke har redan gjort det på butikslivsmedelsbutikshyllor. För nu kan Dippin Dots mestadels avnjutas på nöjesparker, köpcentra och några fristående franchise.

  • Flytande kväve används för att frysa glass under produktionen av Dippin Dots.
  • Dippin 'Dots kan ofta hittas på nöjesparker.