Vad betyder ett Development Executive göra?

February 19

En utveckling verkställande kan vara en position en av tre olika typer av professionella fält: film och tv, vinstdrivande företag eller ideell verksamhet. Utvecklings verkställande jobb därför varierat mycket i omfattning. Över alla dessa områden, måste utvecklings chefer visar en stor förmåga till kreativt, utanför-the-box tänkande för att maximera organisationens framtidsutsikter. Utvecklings chefer inom alla tre områden arbetar ständigt för att förbättra sin organisation genom att expandera till nya kunder, utforska nya kreativa möjligheter eller utveckla en ny marknad.

I film och TV industrier, är en utveckling verkställande ansvarig för att hitta och utveckla nya kreativa material för rörelse-bildproduktioner. Utvecklings chefer bedriva kreativ forskning genom att läsa behandlingar, manus och källmaterial som böcker eller serier att komma med en fungerande pool av idéer till produktion. Denna forskning kan också innefatta att söka på Internet eller titta på tv för att "upptäcka" nya talanger eller idéer som andra företag har ännu inte hörn. Efter skript eller förslag har accepte, utvecklings chefer arbetar med kreativa team att övervaka revideringar och skapa slut utkast för produktion.

I ideella organisationer, en utveckling verkställande, eller affärsutveckling verkställande, arbetar för att förbättra ett företags kapacitet. Det yttersta målet för affärsutveckling är att hjälpa ett företag ta in mer intäkter, vilket sker i ett antal olika sätt. Roller för affärsutveckling befattningshavare avses scouting nya kund utsikterna att ta in fler affärer, utveckla organisatorisk infrastruktur för att möjliggöra större kund laster och skapa strategiska planer för att expandera till nya marknader och typer av konton. Denna position bygger på samarbete mellan alla avdelningar, särskilt avdelningar som försäljning och finans som direkt påverkar ett företags resultat. Affärsutveckling chefer också ett nära samarbete med marknads- och kundserviceavdelningar för att säkerställa att kreativa och effektiva lösningar tillämpas på alla möjligheter till ekonomisk utveckling.

I ideella organisationer, utvecklings chefer är ansvariga för allmänna insamlingsinsatser, inklusive odling bidrag och enskilda givare hantering. I vissa ideella organisationer, särskilt små lokala organisationer, kan detta vara en deltid eller ens volontär position; i större organisationer, till exempel sjukhus eller utbildningsinstitutioner, kan en utvecklings verkställande övervaka en stor avdelning som inkluderar designers, bidrags författare, PR-specialister och evenemangsplanerare. Ideella utveckling kan innefatta fundraising, orsak-marknadsföring, direktreklam kampanjer, bevilja prospektering och socialmediehantering. Den kan också innehålla marknadsföring, PR uppsökande, speciella evenemang och givarhantering.

  • Utvecklings chefer är ansvariga för att höja bidragsmedel för deras ideell.