Vad är fullkorns Couscous?

September 29

Hela vete couscous är en liten pasta framställd av slipat och ångad fullkorn. Många människor föredrar fullkorns couscous till couscous gjorda av semolinamjöl för sina komplett hälsofördelar och smak. Traditionellt en nordafrikansk och Mellanöstern mat, är dess ursprung vagt men det är nu äts hela världen. Couscous gör ett bra substitut för ris i rätter som rör frites och curryrätter och kött eller grönsaksgrytor.

Semolinamjöl görs genom att mala den inre delen av ett korn av durumvete, som kallas frövitan. Det används för att göra en mängd olika pasta. För att göra couscous är mannagryn rullade till pellets och dammas med mjöl, sedan siktas och rullade igen tills pelletsen är ungefär lika stor som ett knappnålshuvud. Hela vete couscous är tillverkad av vetemjöl, där kliet inte avlägsnas som bearbetat vitt mjöl, därmed hålla näringsämnen intakta. I Afrika och Mellanöstern, kan fullkorn fräsas och ångas som couscous, särskilt på landsbygden byar, och kockar från berberna till libyer har variationer i förberedelser och servering av skålen.

Couscous erbjuder en hög mat värde för ringa kostnad, packad med B-vitaminer och folsyra. Komplexa kolhydrater tar längre tid att smälta än bearbetade dem på grund av deras fiberinnehåll, och proteinet i hela vete couscous hjälper avvärja svält. I Nordafrika och Mellanöstern köket, det var traditionellt gjorda av hirs, men nu är oftast mannagryn, vete eller korn. Fullkorn är rika på fytosteroler, som vissa studier visar kan sänka nivåerna av LDL-kolesterol i blodet.

Hela vete couscous kan följa med rätter som rör frites och grytor som ett substitut för ris. Ätit vanligt eller med mjölk, socker, smör och kryddor, gör sin proteinhalt det en bra frukost mat, och det är lågt i kalorier. Den kan också användas för att göra Taboulé, en sallad framställs vanligen med bulgur, tomater, citronsaft och mynta. Hela vete couscous är en frisk sida skålen med någon meny. Lite saffran eller gurkmeja i kokvattnet blir det en tilltalande gul färg.

Kockar i Afrika gör couscous i en särskild tudelad ångbåt, men i väst kök, finns förkokt couscous som bara behöver beredas med kokande vatten. Hela vete couscous kan köpas vanligt eller smaksatt med örter och kryddor, vanligtvis i riset avsnittet livsmedelsbutiker. Eftersom fullkornsprodukter innehåller oljor som inte tas bort som högförädlade livsmedel, bör de förvaras i kylskåp för att förhindra att oljorna från att vrida härsken.

  • Vete bär, som används för att göra hela vete couscous.
  • Vete öron tillsammans med en liten hög med vetekärnor (även känd som veteberries).
  • Couscous är en traditionell Mellanöstern och Nordafrika mat.