Vilka är de olika typer av takplattor?

June 17

Takshingel finns i en mängd olika stilar och konfigurationer för att möta behoven hos arkitekter och husägare som söker en robust tak som också accenter byggnaden den är installerad på. Beroende på stilen i hemmet, kanske en typ av takplattor vara lämpligare än en annan, och takläggare arbetar oftast med sina kunder för att nå ett bra beslut om bältros tillsammans. Om taket är en del av ett helt nytt hem eller håller på att göras om, kan takplattor användas för att lägga till skönheten och värdet av ett hem.

Den mest utbredda typen av takplattor är komposition bältros, som är tillverkade med hjälp av en bas av glasfiber och asfalt som är översållad med fläckar av färgade mineraler. I vissa fall kan basen göras med mer naturliga material: Om du är orolig för glasfiber, tala med din entreprenör. Sammansättning bältros är populära bland husägare och takläggare eftersom de är billigare än andra typer av klappersten, mycket vattenresistent, brandsäkra, och de kommer också i en mängd olika färger. Vanliga färgvariationer för sammansättning bältros inkluderar grönt, grått, blått, svart och brunt; de kan samordnas med hem eller används för att blanda taket med grann tak för en ännu utseende.

Naturliga material används också för att göra takplattor. De vanligaste naturliga val är skiffer och ceder. I båda fallen måste det naturliga materialet val noga malas och skär, och kräver mer arbete för att kunna installera. Skiffer och ceder tak ser mer elegant än kompositions tak, men svårigheten av klappersten tillverkning och installation återspeglas i priset. Dessa takplattor har fördelar: båda är naturligt insektsresistent, och skiffer är också brandsäkra. Skiffer är också mindre benägna att ge vika under tyngden av snö, delvis på grund av den tyngre tak stödsystem som krävs för att installera skiffer bältros. Skiffer och ceder är hållbara, vackra och längre livslängd än kompositions tak.

I vissa områden är kakel används för att skapa ett tak. Takpannor kan göras från en mängd olika material, även om terrakotta är den vanligaste. Många medelhavsinspirerade hus använder takpannor, men kakel är inte begränsade till denna typ av arkitektur, och det finns några goda skäl att välja kakel som takmaterial. Ett hem som är överbyggd i kakel blir svalare på sommaren och varmare på vintern, eftersom kakel fungerar som en temperaturregulator för hemmet. Medan den distinkta röda av terrakotta är den vanligaste färgen för takpannor, företagen gör kakel i en rad olika färger och former för att passa ett brett antal arkitektoniska stilar.

Takshingel bör väljas med omsorg för att det område där bältros installeras. Vare åter tak eller bygga från grunden, bör en erfaren och självsäker takläggare väljas: fråga runt eller använda den lokala handelskammaren att hitta en skicklig takläggare. En bra takläggare kommer att berätta vilka typer av takshingel är lämpliga för ditt hem, och vad dina takläggning alternativ beroende på vilken region du bor i. Efter att ha träffat en takläggare och prata om dina alternativ, se till att få en fast uppskattning på den totala kostnaden för arbetet, och var inte rädd för att ställa frågor om garantin på taket, då entreprenören kan starta, och hur länge projektet beräknas pågå.

  • Keramiska takshingel kan pågå i över 100 år.
  • Terracotta takshingel är populära i varma områden.
  • Asfalt takplattor.
  • Erfarna takläggare hjälper dig att välja rätt bältros för jobbet.