Vad är knähöga strumpor?

June 19

Knähöga strumpor är en typ av täcker för fötterna som sträcker upp benen och nådde till knäna. Ibland bara kallad knästrumpor, de finns i en mängd olika tyger, texturer, stilar och färger. De ofta bärs som ett sätt uttalande, men kan bäras för praktiska ändamål. Även om de täcker benen, kan knähöga strumpor vara slitna att visa upp benen och dra mer uppmärksamhet till dem.

Liksom andra typer av strumpor, kan knähöga strumpor göras från många typer av material, inklusive bomull, nylon, siden och ull. Ull knähöga strumpor, till exempel, kan bäras under vintern för att hålla fötterna och kalvar varma. Nylon knähöga strumpor är tunnare och kan bäras med mer formell klädsel eller under sommaren. Knästrumpor av alla slag kan bäras med många typer av skor, från höga klackar till stövlar. Välgjorda Knästrumpor kommer att stanna upp på benen och inte glida ner till anklarna.

Dessa strumpor är ofta förknippade med yngre kvinnor. Cheerleaders har burit dessa strumpor i gymnasiet eller universitetsfärger. Knästrumpor också bäras med korta rutiga kjolar och turk skjortor, som tillbehör till uniformer bärs av flickor i privatskola. Strumporna därför är ofta förknippade med en skol utseende. De är ibland bärs som ett tillbehör i kostymer som härmar denna look.

Knähöga strumpor var mycket populär på 1960-talet och 1970-talet i många samhällen. De var slitna med minikjolar och steg till strax under knäet. Färgglada strumpor med ränder var populära.

Modern knähöga strumpor stiger ibland över knäet och slutar på låren. Dessa lår höga strumpor bärs med allt från höga klackar till stövlar. De är ibland paras ihop med rena eller ogenomskinliga strumpor. När man bär med knä eller lår höga stövlar, knästrumpor dämpa benen mot stövlarna "grova material. Strumporna är också bäras med boots och stövlar och knästrumpor brukar matcha.

Kändisar har setts bära knästrumpor som inte täcker fötterna. Dessa kallas fotlös knästrumpor. Populära designers har lagt knästrumpor till deras linjer.

Vård för knästrumpor liknar vården av underkläder. Strumporna vanligen kan tvättas i en maskin. Sheer strumpor eller strumpor som innehåller känsliga konstruktioner kan behöva tvättas för hand. Vita strumpor kan blekas och tvättas i varmt vatten. Färgglada knästrumpor vanligtvis tvättas i kallt vatten med en mild tvättmedel.

  • Vissa cheerleaders bär knä höga strumpor i gymnasiet eller universitetsfärger.
  • Knee höga strumpor kan tillverkas av många material, inklusive nylon.
  • Ull knähöga strumpor kan hjälpa till att hålla fötter och vrister varma.
  • Vita strumpor kan blekas och tvättas i varmt vatten.
  • Knähöga strumpor kan bäras med någon typ av skor.
  • Lår höga strumpor är ofta bärs med högklackade skor.