Vad är en J Brace?

June 23

Många olika typer av hängslen är utformade för att ge stöd till knäet området; J stag är en typ avsedd att stödja knäskålen, eller knäskålen, i en halvstyv mode. Detta knästöd är gjord av tyg eller relaterad flexibelt material, och den har en rem mekanism som är lindad runt knäleden området i en "J" mode. Dessa band ger ytterligare flexibilitet genom att kunna lossas eller dras åt vid den inre sidan av knät. Ortosen också vanligen har två stål "vistelser", eller inlägg, i tyget längs sidorna av ortosen som ger stöd, men begränsa knä rörelse under aktivitet.

Den J brace är en typ av ben stag som även är känd som en patella stag, eftersom det är främst inriktat på att hjälpa till att minska smärta och begränsad funktion i knäet området. Denna smärta och funktions funktionshinder kan bero på en rad olika krämpor som påverkar personer med mycket varierande åldersgrupper, från chondromalacia av knäskålen i ungdomar, till en vrickade patellas i sportentusiaster, till knä tillstånd som orsakas av artrit i medelålders eller äldre. Den J brace också har rekommenderats av läkare som en anordning som kan bidra till att minska postoperativ smärta, samt hjälp att återfå knä rörelse och flexibilitet.

Den huvudsakliga funktionen av J brace är att hjälpa knäskålen kvar i korrekt anatomisk position under rörelser knäet. Detta hjälper till att stabilisera knäet och göra det mindre benägna att dislocating, eller flytta ur position. Eftersom J brace är en patella-stabilisator stag, hjälper det till att minska smärta, obehag, och inflammation i knät området. Ett sätt hjälper det att göra detta är att förhindra knäskålen från att flytta bort från spåret i mitten av knät vid böjning och uträtning knäet - kallas patella spårning sjukdom - vilket kan hända när bindväv på baksidan av knäskålen är sliten bort på grund av åldrande eller överanvändning.

En form av knä ortos kallas ledade J stag har gångjärn på baksidan av knäet för att möjliggöra enklare böjning. Stöden längs sidorna av knät är också böjbar. Detta bandage innehåller också i allmänhet ett knä "buffert" eller dyna som omger botten på knäskålen att dämpa knäet under kontakt. Många är formade i ett "timglas" -mönster, med kardborrband som öppnar vid toppen av timglaset längs framsidan av det nedre området låret strax ovanför knäleden.

Enligt Mayo Clinic, knästöd faller i två grundläggande typer. De är antingen off-the-shelf hängslen som har pre-tillverkade i ett standardsortiment av storlekar, eller de är anpassade hängslen som är gjorda för att passa en persons individuella anatomi. Anpassade hängslen förskrivs av läkare eller sjuksköterska och är tillverkade av en prova ut ortopediska hjälpmedel, en specialist som designar och gör medicinska enheter såsom tandställning. Båda typerna av hängslen kan bidra till att minska knäsmärta och dysfunktion, men det rekommenderas att använda denna typ av ortos som ett hjälpmedel, i stället för en ersättare, för medicinsk behandling.

Om en person vill få en färdig knästöd, såsom från Internet, bör han eller hon överväga några av de faktorer som en läkare eller idrottsmedicin professionell skulle överväga kan vara till hjälp: hur ett stag kan förbättra vissa typer av verksamhet till exempel, med böjning, promenader eller klättring, och sedan avgöra vilken typ av stag kan ge bästa passform. Hur svårt det skulle vara att justera är en annan fråga. Dessutom är det viktigt att bli informerad om hur lång tid att bära stag vid någon tidpunkt, eftersom bär det alltför ständigt kan leda till muskelförsvagning, och orsaka ännu fler problem i området som stagade.

  • En person som bär en J stag.
  • Knäskålen går under benämningen knäskålen.