Vilka är de bästa tipsen för Serving Glasnudlar?

June 13

Innan servering cellofan nudlar, blöta dem i varmt vatten för att skapa mjukhet. De mjuka nudlar kan användas för en "bädd" för många olika typer av stir-fries samt i vårrullar och soppor. Friterade cellofan nudlar har en helt annan, mycket krispigt, textur som kan vara underbart för både wok och sallader.

Ett enkelt sätt att tjäna en tropisk sallad med cellofan eller "glas" nudlar är att placera dem i en skål på bordet efter att de är friterad. Andra ingredienser såsom strimlad rå vitkål, matchstick morötter, tunt skivad kyckling, ananas bitar och cashewnötter kan också placeras i separata skålar på bordet. Ett förband tillverkat av sojasås, apelsinjuice, sesamolja, ingefära och honung kan serveras tillsammans med skålar av ingredienserna. Diners kan sedan hjälpa sig själva att göra sina egna sallader lager i enskilda salladsskålar i den ordning de föredrar.

En krispigt stek är idealisk för att servera på en bädd av friterade cellofan nudlar. Eftersom nudlarna är skarpa, mandlar eller cashewnötter läggs ovanpå strax före servering kan förbättra krispigt överklagande av skålen. En bädd av friterade nudlar kan vara särskilt delikat med smet belagda, kokt kött som fläsk i en sötsur sås. Kontrasten av de krispigt nudlar och beläggning mot mjukhet av köttet och såsen kan vara tilltalande för gommen.

Mjuka cellofan nudlar är idealiska för soppor och vårrullar eftersom ett krispigt konsistens inte är önskvärd i dessa rätter. Den yttre beläggning av en vårrulle bör vara skarp, men nudlar och grönsaker blandning inom måste vara öm att äta. I soppor, bör de grönsaker och andra ingredienser inte mosig, men anbud och fast. Mjuka cellofan eller glasnudlar kan perfekt komplement till soppa ingredienser och ta på kryddor och buljong smaker.

När betjänar en huvudrätt på en bädd av mjuk cellofan eller glasnudlar, skaldjur som räkor kan vara en särskilt trevligt tillägg. Hackad vitlök och ingefära kan göra bra smakförstärkare. Ångad bok choy tenderar att kombinera väl med struktur av cellofan nudlar. Flanken biff, skivad mot strömmen och marinerad, kan göra ett anbud och läckra alternativ till räkor att tjäna över nudlarna. Svampar, sauteed eller wokad med en rik, rökig finish, brukar fungera bra med nudlar och kött eller fisk och skaldjur.

  • Tunna cellofan nudlar kombineras ofta med andra ingredienser för att göra färska vårrullar.
  • Mungbönor, som används för att göra cellofan nudlar.
  • Stekta cellofan nudlar lägga en crunch att röra frites.
  • Glasnudlar används ofta för vårrullar.