Hur ofta du bör Balansera din ETF Portfolio

June 29

Frågan om hur ofta att balansera en investeringsportfölj har studerats och restudied sedan långt innan ETF: er kom till platsen. De flesta finansiella proffs är överens om att en gång om året är ett bra tidsram, åtminstone för dem som fortfarande i ansamling fasen av deras investerar karriärer.

Något mindre frekvent än som ökar din risk som positioner får mer och mer ur smäll. Något vanligare än årligen, och du kan sänka din avkastning genom att avbryta rallyn för ofta och öka din "friktions" kostnader (handel provisioner, pålägg och eventuella skatter).

Förvara dessa kostnader i åtanke när du balansera. Tweaking en portfölj med några dollar här och där för att uppnå "perfekt" balans får inte göra ekonomiskt förnuft.

En riktlinje är aldrig att betala mer än hälften av en procent för att göra en handel för omfördelning ändamål.

Ett annat sätt att närma sig omfördelning är att försöka ta itu med eventuella anslag som är av med mer än 10 procent, och inte svettas något som är av med mindre. Med andra ord, om den inhemska företagsobligationer ges tilldelning i portföljen av 30 procent, oroa dig inte för mycket om rebalansering såvida denna procentsats faller till 27 procent, eller stiger till 33 procent.

Om du är i separat bedömning fasen av din investering karriär (det är ett finare sätt att säga att du lever upp till ditt sparande), kan du balansera varje 6 månader istället för 12. Omfördelning har en tredje syfte för dig, förutom till riskreduktion och prestations juice.

För pensionär, är en bra tid att ta upp vad pengar du kan tänkas behöva under de kommande månaderna ombalansering. I tider av super-låga räntor på penningmarknaden och sparkonton, som vi har sett under de senaste åren, kan det vara lönsamt att balansera oftare så att du inte behöver hålla så mycket kontanter sitta tjäna knäböj.