Investera i råvaror genom Silver ETFs eller terminskontrakt

February 10

Silver kan spela en viktig roll i din råvaruportfölj. På grund av dess ädelmetall status, kan du använda den som en hedge mot inflation och för att bevara en del av din portfolioâ € s värde. Dessutom, eftersom det har viktiga industriella tillämpningar, kan du använda den värdestegring möjligheter. Vare sig för kapital bevarande eller uppskattning, har någon portfölj utrymme för viss exponering mot silver.

Silver råvaror ETFs

Ett av de enklaste sätten att investera i silver är att gå igenom en börshandlad fond (ETF). Tills nyligen, inga ETF spårade silver. Men Barclays Global Investors (ett dotterbolag till investmentbanken) lanserade en ETF genom sitt iShares program i april 2006 för att spåra priset på silver.

IShares Silver Trust (AMEX: SLV) innehar silver tackor i ett valv och syftar till att spegla spotpriset på att silver baseras på aktuella marknadspriser. Denna nya silver ETF är ett bevis på den ökade efterfrågan av investerare att ta silver i sina portföljer.

Silver varuterminskontrakt

Liknar guldterminer, silver terminskontrakt ger dig den mest direkt tillgång till silvermarknaden. Följande är de mest likvida kontrakt silver futures:

  • CBOT Mini-silver (CBOT: YI): Mini-Silver kontrakt som handlas på CBOT uppdelningen av CME representerar en andel i 1.000 troy ounces silver med en renhet på 99,9 procent. Detta kontrakt är tillgängligt för elektronisk handel.
  • COMEX Silver (COMEX: SI): The COMEX silverkontrakt är standard terminskontrakt för silver. Itâ € s handlas på COMEX uppdelningen av CME och representerar 5.000 troy ounces silver per kontrakt.

För att ge dig en uppfattning om utförandet av CME / COMEX silver terminskontrakt, här är priset:

Investera i råvaror genom Silver ETFs eller terminskontrakt