Vilka är de olika Metoder för Termite Identifiering?

February 3

Termite identifiering är viktigt om du är att korrekt befria en byggnad av termit angrepp. Det finns flera metoder för termit identifiering. Några av dessa innebär att titta på kroppsliga funktioner, notera deras färg, observera deras fekal pellets, och observera deras beteende. Termite identifiering är viktigt eftersom korrekt identifiering behövs för att välja rätt styrmetod. Välja en felaktig metod för kontroll kan inte påverka termit angrepp alls.

En metod för termit identifiering är att titta på termiteâ € s karosstruktur. Vissa kan förvirra en myllrande termit, en termit i reproduktiv fas, med en snickare myra grund av vingarna. Vid närmare inspektion, dock termiter kommer att ses för att ha en struktur som ser ut som ett huvud och en kropp. En snickare myra, under tiden, kommer att ha en klart definierad huvud, bröstkorg och buk. Carpenter myror också inte fäller sina vingar, medan termiter gör.

Andra termiter identifieringsmetoder inkluderar tittar på insektens antenner och vingar. Både myror och myllrande termiter har fyra uppsättningar av vingar. De främre och bakre vingar myllrande termiter, dock är lika långa, medan en myra är framskärmarna är längre än sina rygg sådana. Antennerna av termiter också pärlstav i utseende och inte böja. De har också inga klubbliknande strukturer vid ändarna och pekar bort från kroppen.

Tittar på färgen på insekten är en annan metod för termit identifiering. Var och en av de olika typer av termiter har en annan färg, vilket gör det möjligt att skilja dem åt. De myllrande termiter i de underjordiska versioner är brun svart eller mörkbrun. Deras arbetare och soldater, å andra sidan, är vita med gula huvuden. Myllrande termiter har inga vingarna.

Det finns två typer av drywood termiter och båda har en annan färg. Västra drywood termiter har mörkbruna kroppar, rödbruna huvuden och thoraxes och svarta vingar. Desert drywood termiter, å andra sidan, är ljust till färgen. Dampwood termiter är mörkbrun med bruna vingar. Deras soldater har brunt eller gult huvud medan deras nymfer är krämfärgad och har prickiga mönster på deras magar som orsakas av maten deras har ätit.

Det är också möjligt att identifiera termiter med bevis för deras beteende. Underjordiska termiter måste hålla fuktig och så bygger sina bon i eller runt jorden och använda shelter rör för att komma runt. Shelter rören hålla dem skyddade från rovdjur och hålla fuktigheten stabila när de reser. Drywood termiter lever ovanför marken. Dampwood termiter lever i svala fuktiga platser, och oftast bygger bon i trä begravda under marken.

Undersöka avförings pellets är en annan metod för termit identifiering. Underjordiska termiter inte lämnar fekal pellets. Drywood termiter och dampwood termiter gör, dock, och kan höra varandra genom att undersöka deras avföring. Deras pellets båda avrundad i ändarna och har sex sidor. Emellertid kan drywood termit pellets har sidor som är platt eller pressas in och kommer att ha åsar som skiljer sidorna. Dampwood fekaliematerial, å andra sidan kan också vara plan, men kommer inte att ha iögonfallande åsar.

  • Body struktur, färg och beteende hjälp identifiera termiter.
  • Termite angrepp kan oftast upptäckas samtidigt inspektera brädorna och träslöjd i ett hem.