Vad är rollen av betablockerare i Sport?

August 22

Betablockerare används inom idrotten för att minska de fysiska manifestationerna av en persons ångest, motverka adrenalinet som stör prestanda i sport. Användandet av betablockerare inom idrotten är i första hand begränsad till noggrannhet inriktade aktiviteter som bågskytte och skytte. I aktiviteter som gymnastik, golf och dykning, kan betablockerare vara användbart eftersom små fysiska misstag kan ha stor inverkan på en idrottares prestanda. Många idrotts spelare dra nytta av den extra nervösa rush tillhandahålls av adrenalin, så i dessa fall betablockerare inte kan vara en fördel. Med tanke på den orätt kanten tillhandahålls av betablockerare i idrotten, är dessa droger förbjudas från många professionella idrottsaktiviteter.

Den medicinska användningen av betablockerare avser högt blodtryck i de flesta fall. Denna typ av läkemedel kan bromsa en persons hjärtslag och minska spänningar i musklerna. Människor använder betablockerare när du spelar sport att uppnå samma fysiska tillstånd. En långsammare hjärtslag och minskade darrningar är en stor fördel i sporter som bågskytte och skytte, delvis eftersom en person kan skjuta mer exakt mellan hjärtslag. Noggrannhet är också förbättras genom minskad muskelspänning, vilket återgår en spelares € s kropp till hans eller hennes mest avslappnat tillstånd av praktiken.

Det är ofta svårare att förstå fördelen med betablockerare inom idrotten för aktiviteter som gymnastik. Medan gymnastik är en mycket atletisk aktivitet, är det också mycket fokuserad på precisionen. En gymnast förmåga att hålla en landning eller behålla sin balans kan förbättras genom betablockerare.

I sporter som fotboll eller basket som är mycket fysiskt, kan betablockerare faktiskt vara en nackdel. Idrottare som utövar sig samtidigt på dessa droger ofta känner illamående eller svag. Som sådan är prestanda i ansträngande sporter faktiskt minskat med betablockerare. Även om vissa aspekter av basket och fotboll kräver hög grad av noggrannhet, är nackdelen i form av atletisk förmåga oftast inte anses värt handeln.

Det finns vissa kontroverser rörande oavsett om du använder betablockerare inom idrotten är verkligen oetiskt. Betablockerare inte förbättra prestanda på samma sätt som droger som steroider eller amfetamin göra. Dessa läkemedel gör inte idrottare starkare eller ge dem förmågor de skulle inte naturligt besitter. I själva verket kan idrottsmän som använder betablockerare inom idrotten utför bara så bra som de gör i praktiken, spärra en lycklig paus. Jag vågar påstå, kunde den atletiska fördel som betablockerare tolkas som kvällen spelplanen för idrottare som lider av extrem ångest under tryck.

  • Betablockerare kan lindra en nervös Archers skakiga händer.
  • Sport som gymnastik kräver en hög nivå av precision.
  • Betablockerare är användbara i sporter där ett litet misstag kan ha en stor inverkan på en idrottares prestation.
  • Ta betablockerare kan leda till en lägre puls, vilket kan vara till nytta i vissa sporter.