Vad är franska stekt lök?

August 26

Franska stekt lök är lök som vanligtvis doppade i ägg eller mjölk, muddras i mjöl med kryddor och sedan friterad, eller kan alternativt doppat i en smet innan fritering. Lök kan vara i form av ringar av löken, eller smal för att breda remsor av lök. Vissa är bekanta med konserverade franska stekt lök, som är en traditionell topping för rätter som gröna bönor gryta. Andra mycket föredrar de färska pommes stekt lök remsor eller ringar, som ett bra komplement till hamburgare eller varma smörgåsar.

Oavsett hur du skär det, pommes stekt lök ge massor av smak, har en stor crunch, och kör en nära andra i popularitet till pommes frites. Beredningsprocessen för pommes frites är oftast enklare. De flesta frites är inte belagda, om du inte får "krispiga" frites, som kan vara doppade i smeten också.

Lök älskare skiljer på vilka smeter utgör de bästa pommes stekt lök. Vissa föredrar att använda en öl smet, eller öl till dopp, och sedan ströbröd att muddra löken i. Andra känner en kärn dopp med mjöl är det bästa valet. Mjöl där lök muddras normalt kryddat med salt och peppar, men kan kryddas med tillsatser av paprika, chili, muskot, eller en mängd andra kryddor. Söta kryddor kan accent sötma den kokta löken, medan salta kryddor tenderar att kompensera det.

Fritering lök, innebär att du får en ganska hög kalori sida skålen när du beställer pommes stekt lök. Det finns ett alternativ till fritering. Många naturliga livsmedel butiker bära frysta lök, som kan bakas. Dessa är ett bra alternativ till stekning, eftersom löken fortfarande kan smaka utmärkt och krispigt, utan att ge en massa extra fett och kalorier.

Företag som French's har gjort konserverade franska stekt lök i många decennier. Dessa inte bara gör stora toppings för gröna bönor gryta, men för någon typ av gryta. Som de bakar, löken få mycket krispiga, lägga trevligt crunch till rätter som kyckling ala kung eller gryta tonfisk. Du kan även använda dessa i gröna sallader, pastasallader, eller ens till toppen en vanlig ostmacka.

Vissa snabbmatsföretag använder inte hela lök skivor när de gör pommes stekt lök, och annorlunda kan vara märkbara. Istället kommer de att använda bitar av lök kombineras i remsor eller ringar. För älskare av lökringar, dessa ofta visar en besvikelse, eftersom de inte har samma söta smak av mindre bearbetade löken. Du kan alltid fråga en restaurang om de är lökringar eller remsor verkligen beredda med hela bitar, eller om de är en blandning.

  • De flesta recept för franska stekt lök kräver en starkt kryddat smet.
  • Rå lök.
  • Lök ringar är en mängd franska stekt lök.