Vad är en Piña Colada?

April 19

Kanske några cocktailrecept definiera tropisk drink samt en piña colada, en blandad dryck gjord av rom, is, ananasjuice och kokosgrädde. Denna uppfriskande cocktail rivaler den frusna daiquiri i popularitet bland imbibers semestrande i exotiska hamnar i samtal och karibisk stil orterna. En väl blandad piña colada kombinerar sötma av ananas och kokos med sockrade toner av rom i en sval slam av krossad is.

En typisk recept piña colada lyser en 1 1/2 till 2 uns häller rom, vilket kan vara ljus, mörk, guld eller kokos-infunderas. Nästa ingrediens är ett generöst utbud av ansträngda ananasjuice eller den blandade massan av krossade ananas. Vissa bartenders med tillgång till färsk ananas kan till puré färska skurna sektioner. Namnet piña colada betyder bokstavligen "ansträngd ananas".

Nästa ingrediens är en tvistefråga bland bartenders. Vissa pina colada recept kräver kokosmjölk, en tunn vätska som utvinns ur kokosmassa, medan andra kräver kokosgrädde, en tjockare och mer bearbetad kokos produkt finns i många livsmedelsbutiker. Om kokosmjölk används, några recept föreslår lägga kondenserad mjölk som förtjockningsmedel och stabilisator. Coconut grädde bör vara tillräckligt tjock för att överleva blandningsprocessen utan att separera.

Alla dessa ingredienser, tillsammans med en leverans av iskuber, placeras i en mixer och blandas tills slät. Den färdiga piña colada hälls sedan i en överdimensionerad glas och garnerad med frukter såsom körsbär och sektionerad ananas. En variant med användning av vodka istället för rom är känd som en Chi-Chi, och en noggrant kombinerade daiquiri / piña colada cocktail kallas en Miami Vice.

Ursprunget till piña colada är höljt i dunkel. Ananasjuice själv kan serveras ansträngd eller unstrained, ungefär som apelsinjuice är ansträngd för massa. Denna alkoholfri dryck skulle ha kallats en piña colada i sig av lokalbefolkningen. Den första receptet för en alkoholhaltig dryck som kallas en piña colada dök upp i början av 1920-talet, men det bär föga likhet med den moderna frysta cocktail. Flera nattklubbar och barer i Puerto Rico och andra karibiska lokaler anspråk på att ha uppfunnit den första moderna piña colada, men dessa påståenden har varit svåra att verifiera.

Den piña colada är nu den officiella drycken i Puerto Rico.

  • Puerto Rico officiella drycken är pina colada.
  • En pina colada är en populär fruktig, alkoholhaltig dryck.
  • Vissa pina colada recept använder kokosmjölk.
  • Kubik iskallt blandas med rom, ananasjuice och kokos grädde för att göra en pina colada.