Vad kan jag förvänta från Olecranon bursit kirurgi?

January 28

Olecranon bursit kirurgi utförs när bursa i spetsen på armbågen blir förstorad, vilket orsakar smärta och stelhet när armbågsleden förflyttas. Bursa är en liten vätskefylld säck som ligger mellan mjuka vävnader och ben. Skada eller infektion kan orsaka utveckling av inflammation som förtjockar bursa eftersom det ökar i storlek. Kirurgisk behandling av olecranon bursit, även kallad popeyeâ € s armbåge eller studenter armbågen, används för att lindra smärta, minska stelhet och återställa armbågen jointâ € s rörelseomfång.

Inställningen av ett förfarande olecranon bursit varierar beroende på skick Bursa. Patienter som har en skadad eller inflammerad bursa i armbågen men ingen infektion kan ha operationen utförs i ett öppenvården förfarandet. Om bursa har blivit smittad, kan kirurgen besluta att en sluten operation kommer att minimera risken för att bakterier sprids i kroppen efter operationen.

Innan olecranon bursit kirurgi, kan en intravenös (IV) linje startas för att administrera anestesi för operationen. Vissa moment utförs med ett regionalt block till bedöva området. Kirurgen kommer att göra ett litet snitt på spetsen av armbågen att exponera den förstorade bursa. Det är befriad från den omgivande vävnaden och avlägsnas försiktigt från armbågen. Huden är sedan sys stängd över såret.

Domningar från anestesi kan pågå så länge som åtta timmar efter den här proceduren. Hela armen kommer att splinted att ge tid för vävnaden att läka och en ny bursa att växa. En spjäla kan behöva bäras så länge som tre veckor efter operationen.

Mild till svår smärta är vanligt efter olecranon bursit kirurgi. Smärtstillande medel kommer att ordineras för de första dagarna efter ingreppet. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kommer sedan att föreslås för någon kvardröjande smärta och inflammation. Använda is förpackningar efter operation kan rekommenderas för att minska smärta och svullnad. Eventuella repetitiva arbetsuppgifter som innebär armbågsleden eller lutar på armbågen bör undvikas, eller den nyligen vuxit bursa kunde utveckla smärtsam inflammation.

Vissa människor rapporterar svaghet eller stelhet i musklerna runt armbågsleden efter operationen. Rehabilitering terapi kan få råd att återställa full rörelseomfång efter olecranon bursit kirurgi. Början 02:59 veckor efter operationen, kommer en sjukgymnast rekommenderar enkla rutiner motion som syftar till att göra det möjligt för armbågsleden att böja och räta säkert.

  • En skalpell är en liten, vass kniv som används vid operation för att göra snitt.
  • Om bursit inte svarar på andra behandlingar, kan operation bli nödvändig.
  • Olecranon bursit orsakar smärta och stelhet när armbågen flyttas.
  • Använda is förpackningar på det drabbade armbåge kan rekommenderas efter operation.
  • Innan olecranon bursit kirurgi, är en intravenös oftast börjat administrera anestesi före operationen.