Vad är en ortopedisk kudde?

August 15

God sömn är nödvändigt för kroppen att återställa sig och bibehålla god hälsa. Människor som lider av störd sömn eller som alltid är trötta när de kommer upp kan ha nytta av en ortopedisk kudde. Dessa kuddar tros ha terapeutiskt värde för många sömnproblem. Vissa typer av kuddar används för att hjälpa support eller riktig sittställning och lindra rygg och nacksmärtor.

Ortopediska kuddar är fastare än vanliga kuddar och formas för att stödja kroppen i ett läge som kommer att låta den sovande få bästa möjliga sömn. Den typen av ortopedisk kudde väljs för att korrigera särskilda typer av sömnproblem.

Kilen kudden är formad som en likbent triangel med mycket långa sidor. Den används för att höja sleeperâ € s huvud och överkroppen från en horisontell position. Detta bidrar ofta minska sura uppstötningar symtom. När läget för detta ortopedisk kudde är omvänd, höjer det ben och fötter.

Kontur kudde, även kallad en cervikal kudde, används för att minska frusna axlar, huvudvärk och nacksmärta. Det hjälper också att hålla sleeperâ € s luftvägarna öppna, vilket minskar problem med sömnapné och snarkning. Denna typ av ortopedisk kudde har en krökt form som stöder huvudet, nacke och skuldror.

Knäet kudden har en timglasform och är placerad mellan sleeperâ € s ben. Den rymmer den sovande i en rak sido sovställning. Tillbaka sliprar placera denna ortopedisk kudde under knäna. Kudden minskar belastningen på ryggraden, vilket lindrar smärta i nedre ryggen.

Kroppen kudden är mycket lång med en svagt böjd form. Den används av människor som sover på deras sidor. Denna ortopedisk kudde stöder sleeperâ € s kropp från huvudet till knäna.

Ryggradens kudde har en halvmåne form. Det används för att stödja den nedre delen av ryggen när du sitter. Denna typ av ortopedisk kudde är särskilt användbart för att minska ländryggen smärta.

Den nackkudde har en hästskoform som stöder nacken. Det används när sömnen sitter upp, oftast när du reser. Denna ortopedisk kudde kallas också en resekudde.

En ortopedisk kudde är fastare än en vanlig kudde så att den kan ge mer stöd. Vissa typer av kuddar uppnå detta med en speciell typ av tät, fast skum. Kuddar fyllda med bovete skrov är också populära.

Människor som tror att de skulle ha nytta av en ortopedisk kudde bör experimentera med olika typer av kuddar. Vanligen en period av en vecka prov är tillräckligt för att bestämma huruvida eller inte har en viss ortopedisk kudde kommer att lindra problemet.

  • Svankstöd kuddar kan användas för att förhindra smärta i nedre ryggen.
  • Tillbaka sliprar placera ofta en ortopedisk kudde under knäna.
  • En ortopedisk kudde är ett mindre kostsamt alternativ till en sömnapné mask för dem med mild till måttlig sömnapné.