Vad är Medicinsk Uniformer?

August 6

Medicinska uniformer, särskilt för sjuksköterskor, brukade vara föremål för mycket stränga normer. Itâ € s svårt att glömma de monterade vita klänningar och vita hattar av sjuksköterskor under de senaste åren. På senare tid har dock de flesta sjuksköterskor och läkare tenderar att bära skrubb. Scrubs är ett par av bomull eller bomull / polyesterbyxor med dragsko, tillsammans med en kort ärm, v-ringad topp av samma material.

Ibland medicinska uniformer inkluderar fortfarande den vita pälsen indikerar en är en läkare eller sjuksköterska utövare (NP). I undervisningssjukhus, kan längden på pälsen ange om man talar till en legitimerad läkare, sjuksköterska läkare, eller praktikant. Vanligtvis en längre päls innebär en är mer välutbildade, även om detta kan variera i olika sjukhus.

Ofta vita rockar utgör de medicinska uniformer bärs av olika utbildade proffs som radiologer eller sonographers. Den vita pälsen är tänkt att skydda vanliga gångkläder som oftast bärs av dem som inte har hela dagen, nära kontakt med patienterna.

Generellt gäller att om en läkare, NP eller praktikant inte bär scrubs, de bär inte medicinska uniformer men håller sig till en klädkod. Vanligtvis kommer de inte bär scrubs bära vad som kan kallas business casual: slacks, button down skjorta och slips. Kvinnliga arbetare får bära en blus och byxor eller kjol eller en klänning.

Sjukhus kan ge specifika rekommendationer för medicinska uniformer, men i allmänhet den viktigaste delen av medicinska uniformer är inte kläder man bär men oneâ € s emblem, vilket indikerar en person är anställd av sjukhuset. Inte bär en bricka anses vara ett allvarligt brott, eftersom i det förflutna de impersonating sjukhuspersonal har stulit medicin, sårad patienter, och i mycket sällsynta fall har försökt att ta barn. Om man är på sjukhus och ser en anställd som inte bär en bricka, bör man begära att se den innan du låter några medicinska procedurer.

Scrubs blev populärt val i medicinska uniformer eftersom de flesta läkare och sjuksköterskor arbetar exceptionellt långa timmar, och bör ha tillgång till bekväma kläder. Kirurger och kirurgiska sjuksköterskor bär alltid skurar när operationssalar. De kan också behöva snabbt förändras om de utsätts för blod eller andra kroppsvätskor. Tidiga scrubs tenderade att vara antingen gröna eller ljusblå. Sjuksköterskor bar ofta en mer feminin färg som persika eller rosa.

Medicinska uniformer fick en ny uppsving när tillverkarna började erbjuda scrubs i utskrifter av varierande slag. Dessa blev frekventa val av dem som arbetar med barn. Scrubs med björnar, racecars, clowner, kaniner, eller till och med populära TV-seriefigurer var tänkt att minska rädslan för barn på sjukhus. I pediatricianâ € s kontor, sjuksköterskor eller medicinska assistenter ofta bär dekorerade skrubb.

Välja mönster innebar att bortsett från att bära scrubs av något slag, det fanns några gränser för medicinska uniformer. Vissa sjukhus kan fortfarande använda ett färgsystem för scrubs, men de flesta nu tillåter läkare och sjuksköterskor för att välja vad slår deras fantasi i hopp om att detta personifierar sjukhuset upplevelse för patienterna.

De flesta sjuksköterskor och läkare måste köpa sina egna medicinska uniformer. Men det finns oftast extra scrubs å bör en medicinsk arbetare behöver ändra sin klädsel. Man kan hitta medicinska uniformer vid särskilt utsedda butiker i de flesta medelstora till stora städer. Internet är också ett bra ställe att hitta varierat urval, mönster, och svårt att hitta storlekar.

  • I de flesta sjukhus har uniformer krav ersatts med ett märke system.
  • Om medicinsk personal inte bär scrubs, de vanligtvis bär business casual kläder.