Vad är en dålig hårdag?

August 13

Få grooming rutiner är förenat med större risk än hårstyling. En slip av borsten eller en enda herrelös plåster kan förvandla en lovande hår dag i den katastrofala vändning kallas en dålig hår dag. En dålig hår dag är resultatet av en frisyr blir mer av en "hår inte" som dagen bär på. En persons hår kan bilda tovor, utveckla en cowlick, stapla högre på ena sidan eller bli hopplöst ohanterligt på grund av alltför torrhet eller fukt.

För en person som upplever en dålig hårdag, ofta går det utöver att bara ha stökigt hår. När en kombination av faktorer bidrar till ett huvud fullt av dåliga, ohanterliga hår, kan resten av den dagliga grooming rutin också falla sönder. Ibland dålig hår kan korrigeras genom tvättning det eller använda kommersiella hårprodukter, men tid förhindra en dålig hårdag är dags tas ifrån en annan viktig del av en persons morgonrutin. För många människor, som har en dålig hårdag är en BÅDA olyckliga saker att komma.

En anledning många människor fruktar att behöva en dålig hår dag beror på mängden betoningen på en frisyr. När en persons hår kommer ihop perfekt och förblir på plats i timmar, ofta ger det en känsla av förtroende. Andra ser att personen i bästa dager möjligt, inte distraheras av en herrelös lapp av hår eller en onaturlig Pompadour. När håret, kropp och själ fungerar i harmoni, är det i allmänhet anses vara en bra hår dag.

En dålig hår dag, å andra sidan, kan lämna en person känner sig helt out-of-sync. Självförtroende, speciellt när det handlar om andra ansikte mot ansikte, kan verkligen lida på en dålig hår dag. Det finns också en nivå av självmedvetande som andra verkar vara mer inriktad på en dålig frisyr än på den aktuella frågan. När en persons hår inte tränas för att hans eller hennes tillfredsställelse, varvid idén om sett i ett offentligt rum hela dagen kan vara nedslående.

Ibland frasen "bad hair day" används metaforiskt för att beskriva en dag fylld med en rad olyckliga händelser. Om en person verkar vara erfarenheter inget annat än otur och dåliga nyheter, kan han eller hon filosofiskt kalla det en dålig hår dag.

  • Dåliga hårdagar lämnar ofta människor känner självmedveten.
  • Använda rätt schampo och balsam, samt stylingprodukter, kan förhindra dåliga hår dagar.