Vad är värmelampor?

August 13

Värmelampor är glödlampor som har konstruerats för att producera strålning i det infraröda området av spektrumet, vilket genererar mer värme än synligt ljus. Ofta kan utformningen av lampan innefatta ett rött filter som är utformad för att skära ned på utsläppen av synligt ljus ännu mer. Dessa lampor används i en mängd olika inställningar, och de kommer i en rad olika stilar.

Den effekt som används av en värmelampa kan variera. Eftersom lampan är utformad för att få mycket varmt, är några speciella design överväganden inblandade. Plastdelar är oftast inte finns på lampan, eftersom de kunde smälta, och fixturer som används med sådana lampor även bör inte innehålla plast. Lampan kan också komma med en metallbur eller sköld som kommer att förhindra oavsiktlig kontakt med den varma glödlampan, och en reflekterande sköld, som riktar värmestrålning från baksidan av lampan, vilket gör lampan effektivare.

Ett av de klassiska användningar av värmelampor är vid djurhållning. Reptiler kan hållas med dessa lampor så att de hålla värmen, och de används också för att hålla baby djur från kycklingar till lamm varma. I mycket kalla klimat, får jordbrukaren en värmelampa för att skapa ett område med värme i en lada eller en byggnad så att djuren kan hålla värmen.

Värmelampor används också i olika applikationer när människor behöver för att torka saker. Till exempel är dessa lampor används ibland för att torka fotopapper efter att utveckla, bläck och färg, och de används också i auto butiker att torka ut motorer och komponenter som har blivit våt. Den värme som produceras av lampan kan också vara användbart i en restaurang, där en värmelampa kan användas för att hålla maten varm tills den kan serveras.

Trädgårdsmästare utnyttja värmelampor för att ge lite extra värme på växter som behöver det, till exempel plantor i ett växthus som håller på att odlas när vädret utanför är fortfarande svalt. Tropiska växter kan också uppskatta dessa lampor. I dessa fall har läget för att lampan kan justeras noggrant för att undvika att bränna eller skada växterna, så för mycket värme kan vara farligt.

Värmelampor visas också i vissa badrum, där de används för att lägga till lite värme till rummet så att människor inte känner sig kall efter en dusch eller bad. De kan också användas i medicinska miljöer för att ge skonsam strålningsvärme när det är önskvärt eller rekommenderas.

  • Värmelampor kan användas för att hålla kycklingar varm.